Українцям нагадали умови виходу на пенсію за віком у 2020 році

0
3
Українцям нагадали умови виходу на пенсію за віком у 2020 році
Право на пенсію за віком мають українці, які досягли пенсійного віку і отримали необхідний страховий стаж.

Про це нагадала прес−служба Пенсійного фонду України (ПФУ). Але так як в країні триває пенсійна реформа, кількість необхідного для виходу на пенсію стажу щорічно зростає.

“Для виходу на пенсію в 2020 році після досягнення віку чоловіками 60 років і жінками 59 років (з 1 квітня 2020 року − 59 років 6 місяців) потрібно мати страховий стаж не менше 27 років. З кожним наступним роком страхового стажу, що дає право на призначення пенсії за віком, поступово зростатиме і 2028 року необхідний страховий стаж становитиме 35 років “, − йдеться на офіційній сторінці ПФУ в Facebook.

Якщо у людини на час досягнення зазначеного пенсійного віку немає необхідного страхового стажу, він зможе вийти на пенсію за віком пізніше − після досягнення 63 або 65 років.

“У разі відсутності необхідного страхового стажу для призначення пенсії за віком після 60 і 63 років, пенсію можна отримати після 65 років. Але для цього потрібно мати мінімум 15 років страхового стажу. Якщо людина буде продовжувати офіційно працювати і отримає необхідний страховий стаж, то пенсія може бути призначена відразу після його придбання “, − додали в Пенсійному фонді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні