--> На Волині іспити з правил дорожнього руху зніматимуть на відео | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині іспити з правил дорожнього руху зніматимуть на відео

0
-1
На Волині іспити з правил дорожнього руху зніматимуть на відео
В Україні запроваджують відеофіксацію практичних іспитів на водійські права. Відтепер дії екзаменатора та кандидата у водії фіксуватимуть відеокамери, встановлені у салоні авто.

Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Практичний іспит фіксуватиметься на відеореєстратори. Один знімає напрямок руху автомобіля, інший - скерований на учня та екзаменатора. У сервісному центрі МВС сподіваються, що нова процедура складання практичного іспиту стане більш прозорою.

"Сподіваємось, що передусім, унеможливиться корупційна складова. Хочемо бути більш відкритими длю людей. Це забезпечить об’єктивність здачі іспиту", – розповів заступник начальника сервісного центру МВС Едуард Савік.

Відтепер майбутній водій має і кращу можливість оскаржити результати іспиту, адже відео-докази будуть зберігатись протягом певного періоду. Хоч і є учні, які надто бояться камер, а це їм заважає успішно складати іспити. "Майбутні водії хвилюються і в хвилюванні помилково забувають робити щось, приміром вмикати повороти, а через днідва-три після закінчення іспиту, згадують, що не робили такого. Тому така практика допоможе майбутнім водіям, і адміністраторам також, адже будуть дкази по яких людина здавала іспит", – розповіла екзаменаторкам СЦ МВС Ірина Сидорук.

Учні щодо нововведень відгукуються по-різному.

Нині уже всі сервісні центри МВС у Волинській області забезпечені відеореєстраторами. Вони діють у Луцьку, Камені-Каширському, Ковелі та Нововолинську.

Детальніше в сюжеті:


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні