Лучанка розказала, що доброго є в Китаї, чого немає в Україні

0
2
Лучанка розказала, що доброго є в Китаї, чого немає в Україні
Лучанка Христина Лесюк, яка живе і працює в Китаї, розповіла, чому там п'ють гарячу воду, як китайці економлять на поїздках в таксі та чому в цій країні люди не користуються готівкою.

Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбуці.

За словами Христини Лесюк, період адаптації до Китаю в неї триває вже третій рік. Перший рік у неї було жорстке неприйняття всього, що бачила, чула, їла. Зараз з цим Христині легше: багато культурних моментів їй пояснюють в університеті.

«Але і досі я час від часу питаю себе «якого ... біса?» або «ну як так?». Але, сьогодні про те, без чого мені буде умовно важкувато в Україні», – йдеться в дописі лучанки.

Далі допис публікуємо без змін:

1.Гаряча вода. Ооо... так. Багато є приколів про те, що китайці (особливо на півночі) п'ють гарячу воду «від всіх хвороб». Але так ти дійсно звикаєш багато пити, з часом відмовляєшся від цукру і решти «кольорових» напоїв. Гаряча вода є в аеропортах, в закладах, в офісах-абсолютно безкоштовно.

2.Таксі викликаєш 10-15 секунд. І через 5 хвилин ти вже в машині.

3.На манікюр/педикюр/до косметолога/на стрижку не потрібно записуватись. Достатньо написати за 2-3 години-місце завжди буде. Немає цього дурдому перед святами.

4.Можна їсти і пити скрізь, де хочеш. Можна приносити з собою. Звичайно, в дорогі ресторани вас зі своїм перекусом не пустять, але зі Старбаксу, наприклад, не виженуть. З таксі, до речі, теж. Але люди рідко цим користуються, в Україні, думаю, зловживали б.

5.Public services. В Китаї є оренда велосипедів/електричних скутерів/павербенків за дуже доступну плату. Публічні вбиральні безкоштовні і є на кожному кроці. Замовити машину для перевезення меблів можна протягом 20 хвилин. Можна зекономити на таксі, «розділивши» поїздку з іншими пасажирами. Доставка води/їжі/продуктів з маркету/ліків/що скажеш - від 10 хвилин до години.
Сьогодні воду мені доставили за 15 хвилин з моменту замовлення.

6.Оплата всього через мобільні додатки. Місяцями не бачу готівку.

7.Можливість спробувати щось нове. Різноманіття кухонь, різноманіття товарів в Інтернеті. Є український шоколад, японські батончики, грецьке вино, тайські ліки, балійські сережки-словом, все, що хочеш. Воно вже в Китаї, тому ціни на доставку доступні.

8.Косметика по догляду за обличчям. Китайська і корейська. Дуже звикла до деяких продуктів. В Україні ціна на них невиправдано висока.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні