У Луцьку відбувся 26-й Благодійний різдвяний концерт. ФОТО

0
8
У Луцьку відбувся 26-й Благодійний різдвяний концерт. ФОТО
У вівторок, 21 січня, в приміщенні Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка, з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, відбувся XXVІ Благодійний різдвяний концерт.

Це дійство щороку організує Волинська єпархія УПЦ, яка збирає таким чином кошти дітям-сиротам та іншим незахищеним людям, які потребують допомоги, повідомляє пресслужба єпархії.

Незмінно протягом останніх 26-ти років Українська Православна Церква на Волині збирає друзів та усіх небайдужих, щоб спільними зусиллями зібрати допомогу нужденним.

Щоразу концерт духовного співу представляє дивовижну програму талановитих учасників та збирає переповнені зали людей, котрі приходять, щоб долучитись до добрих справ.

Традиційно у Благодійному концерті взяли участь церковні хорові колективи Волинської єпархії, хор священнослужителів, хор студентів Волинської та Почаївської духовних семінарій, архієрейські хори "Покров" та "Волинські дзвони", світські колективи, вихованці дитячих недільних шкіл, учні першої та третьої луцьких музичних шкіл, а також нові виконавці.

Ведучими концерту були переможець вокального конкурсу "Голос країни" – протоієрей Олександр Клименко та вчитель Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького Ірина Зданевич.

На початку заходу до учасників та гостей дійства звернувся керуючий Волинською єпархією архієпископ Нафанаїл, який привітав усіх присутніх з Різдвяними святами та відзначив, що 26-та річниця благодійного концерту є особливою датою для кожного віруючого волинянина, оскільки на цьому заході виросли покоління православних людей, а сам концерт об’єднав різні епохи.

Після вступного слова присутні в залі поринули у казкову атмосферу, створену учасниками дійства. На сцені співали хори та виступали з тематичними виставами члени недільних шкіл та православних молодіжних організацій.

Особливою окрасою цьогорічного концерту став виступ академічного камерного оркестру "Кантабіле" Волинської обласної філармонії, диригентом якого є народний артист України Товій Рівець.

Майже чотири години концерту проминули непомітно для його учасників та гостей, а на завершення для глядачів виступив переможець вокального конкурсу "Голос країни" – протоієрей Олександр Клименко, який заспівав декілька українських колядок та музичних творів.

По завершенні святкових виступів архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл оголосив, що цього разу на потреби благодійності вдалось зібрати 137 700 гривень в залі, 32 000 гривень передав благодійник Юрій та 100 000 гривень пожертвував благодійник Біба Андрій Васильович.

У підсумку було зібрано 269 700 гривень.

Архіпастир щиро подякував усім присутнім за звершення справи милосердя, учасникам та гостям за прекрасні виступи, а також організаторам сьогоднішнього дійства на чолі з головою Просвітницького відділу протоієреєм Валентином Марчуком.

Також, архієпископ Нафанаїл закликав пригадати великий внесок у справу розвитку благодійності та започаткування благодійних концертів спочилого у Бозі митрополита Волинського і Луцького Ніфонта (Солодухи).

Завершився Благодійний концерт "Многоліттям", яке виголосив протодиякон Михайло Абрамчук та співом духовного гімну України "Боже, великий, єдиний…", який виконав зведений хор учасників під керівництвом Марії Олексіївни Вислоцької.

Збір благодійної допомоги триває.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні