--> У центрі Луцька прощаються із загиблим від кулі снайпера 22-річним волинянином. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У центрі Луцька прощаються із загиблим від кулі снайпера 22-річним волинянином. ФОТО

0
0
У центрі Луцька прощаються із загиблим від кулі снайпера 22-річним волинянином. ФОТО
Біля Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка тисячі людей прощаються із загиблим від кулі снайпера 22-річним Миколою Сорочуком.

Про це повідомляє журналіст інтернет-видання «Волинь24».

У суботу, 25 січня, о 9:00 відбулася Панахида біля будинку, де проживав Микола Сорочук у селі Лище по вулиці Молодіжній.

Після цього о 10:00 кортеж відправили у Свято-Троїцький собор, де відбулося прощання і Панахида за загиблим військовослужбовцем.

О 12.00 розпочалася громадська Панахида біля Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка. На Театральному майдані зібралися рідні, друзі, знайомі, побратими, посадовці, учні та вчителі школи, де навчався хлопець і тисячі лучан, аби попрощатися з Героєм.

Після Панахиди відбудеться скорботна піша хода проспектом Волі до Луцького педагогічного коледжу.

Поховання відбудеться на Алеї Слави на кладовищі села Гаразджа.

Нагадаємо, в середу, 22 січня, на Сході від снайперської кулі загинув 22-річний житель Луцького району Микола Сорочук. Про смерть волинянина повідомила його дівчина у фейсбуці. Хлопець був родом з села Лище, що неподалік Луцька, добровольцем на війну пішов через рік після закінчення школи.

Загиблий на Донбасі волинянин Микола Сорочук після трьох років контракту рік був вдома. Знайшов роботу й збирався познайомити родину зі своєю дівчиною. В грудні він знову пішов до війська.

Про смерть Миколи його мама, сестра, близькі і друзі дізналися з фейсбуку.

Прощання із загиблим внаслідок ворожого снайперського обстрілу у зоні ООС на Донеччині бійця 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ Миколою Сорочуком відбулося спочатку в Маріуполі, а тоді вже на рідній Волині.

У четвер, 23 січня, у місті Маріуполь Донецької області побратими попрощались із загиблим волинянином. Під час церемонії прощання були присутні військові капелани, бойові побратими, а також кохана дівчина Миколи.

У п'ятницю, 24 січня, о 8:30 ранку, представники влади, волонтери, громадські активісти та просто небайдужі волиняни зустріли його у селі Велика Городниця, що знаходиться на межі Рівненської та Волинської областей.

Після цього тіло загиблого Миколу Сорочука привезли до рідної домівки у село Лище. Чимало людей приїхали на зустріч з Героєм з Луцька та Рівного.

Довідково:

Сім’я Сорочуків у складі чотирьох чоловік прибула в Лище в березні 2000 року з села Чорниж Маневицького району. З 2003 по 2014 рік Микола навчався в Лищенській загальноосвітній школі. Після її закінчення здобув професію зварювальника. Пройшов строкову та контрактну службу в армії, після чого працював на підприємстві «Модерн-Експо».

Згодом вступив в Академію рекреаційних технологій і права на факультет правознавста (заочна форма навчання). З 16 грудня 2019 року знову уклав контракт на військову службу. Та не судилося довго стояти на сторожі рідної країни. Підступна ворожа куля обірвала життя молодого бійця. Загиблий був неодруженим, у нього залишилися мати і сестра.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні