На Волині віруючі ПЦУ зрізали замок і молилися в опечатаному раніше храмі

1
4
На Волині віруючі ПЦУ зрізали замок і молилися в опечатаному раніше храмі
У неділю, 26 січня, мешканці села Мишів Іваничівського району Волині, які є прихожанами ПЦУ, зрізали замок на опечатаному раніше храмі. Вперше у церкві провів службу священник ПЦУ Василь Мавдрик.

Про це повідомляє «Буг».

Обійшлося без конфліктів, незважаючи на те, що під храмом зібралося чимало представників ПЦУ і УПЦ.

Як повідомили «Бугу» в Іваничівському відділенні поліції, щоб забезпечити охорону публічного порядку, було залучено «достатню кількість сил і засобів».

«Поліція забезпечила охорону публічного порядку. Залучила достатню кількість сил і засобів. Практичну допомогу надало головне управління Національної поліції у Волинській області. Представники ПЦУ зайшли в церкву, зрізали замок. Цей факт зареєстрували, забезпечили охорону публічного порядку», – розповів «Бугу» т.в.о. начальника Іваничівського відділення поліції В’ячеслав Мартинюк.

Після проведення богослужіння 26 січня поліція знову повісила замки на двері храму.

Представники ПЦУ повідомили «Бугу», що святкові богослужіння на Різдво та Водохреща проводили під храмом, незважаючи на те, що документи на храм у їхньої громади.

Нагадаємо, 10 грудня в Іваничівському районі поліція зробила спроби посадити священиків УПЦ та ПЦУ за стіл переговорів, щоб обговорити питання, кому з них належить храм у селі Мишів. Проте результатів переговорів таки не домоглися.

Також нагадаємо, 30 листопада у селі Мишів Іваничівського району біля храму відбулися збори селян, після яких поліція опечатала храм.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Садити отих святців на переговори то теж саме що помирити затятого сталініста і націоналіста
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні