--> Ремонт для луцьких будинків: у 2020-му витратять 20 мільйонів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ремонт для луцьких будинків: у 2020-му витратять 20 мільйонів

1
1
Ремонт для луцьких будинків: у 2020-му витратять 20 мільйонів
Лучани скаржаться на поганий стан багатоквартирних будинків, зведених ще у радянські часи. Серед проблем: потріскані фасади, протікання даху, старі аварійні труби тощо.

Про це у середу, 29 січня, «Конкуренту» сказав засновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» та депутат Луцької міської ради Андрій Покровський, пише Конкурент.

Під час сесійного засідання обранці громади ухвалили «Програму капітального ремонту житлового фонду Луцької міської територіальної громади на 2020-2024 роки». Вона передбачає 116 мільйонів 600 тисяч гривень бюджетного фінансування на ремонт багатоквартирних будинків упродовж чотирьох років. А на 2020-й розмір фінансування складає 19 мільйонів 200 тисяч гривень.

Андрій Покровський вважає, що ця програма обов’язково має бути профінансована:

«Це дасть можливість покращити добробут лучан і ми сподіваємося, що містяни відповідально до цього ставитимуться».

Головна умова програми – обов’язкове співфінансування співвласників будинку. У 2020 році передбачено співфінансування 30/70 (30% сплачують мешканці, 70% – покриває бюджет міста), у 2021 – 40/60, а з 2022 по 2024 – 50/50.

«Лучани повинні займати більш активну позицію та звертатися. Хоча, на жаль, не всі мешканці спроможні зібрати необхідну суму, щоб взяти участь в програмі. Наприклад, пенсіонери. Тому я звертаюся до керівництва міста з проханням вжити необхідних заходів для підтримки цих категорій громадян», – сказав Покровський.

Своєю чергою голова ОСББ Дмитро Головенко вітає ухвалення програми та рекомендує лучанам не втрачати час:

«Швидше збирайте збори жителів своїх будинків і ви зможете скористатися гарною допомогою. Уявіть, якщо ваш будинок потребує ремонту фасаду, водоканалізаційної системи, даху, проведення утеплення, то на все це ви можете витрати лише 30% від загальної вартості. Якщо вам треба 1 мільйон гривень, то ви зможете зібрати 300 тисяч і виконати роботи вже в цьому році».

Як узяти участь в Програмі?

Андрій Покровський наголосив, якщо лучани бажають провести ремонт у своєму будинку, але не знають, як підготувати документи, то можуть звернутися до Громадянського Руху «СВІДОМІ». Там вони отримають консультацію та допомогу в їх оформленні.

Загалом, для того взяти участь в програмі потрібно повідомити департамент житлово-комунального господарства про такі наміри.

Потім провести загальні збори співвласників чи мешканців будинку, подати звернення, протокол зборів з підписами мешканців та проектно-кошторисну документацію до міської ради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Владо,створіть комісію,щодо огляду будинків,які відносяться до ветхого фонду,щоб надала вичерпну інформацію щодо проживання в цих будинках,поки не сталося трагедії,як пару років тому на вул.Рівненській.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні