Зарічанська ОТГ проти приєднання до Володимира-Волинського. ВІДЕО

0
-6
Зарічанська ОТГ проти приєднання до Володимира-Волинського. ВІДЕО
Зарічанська громада проти приєднання до міста Володимира-Волинського.

Таке рішення ухвалили депутати напередодні на позачерговій сесії. Про це розповіла заступниця Зарічанського сільського голови Ірина Лошенюк, йдеться у сюжеті «Суспільного Волині».

У четвер, 30 січня, півтора десятки людей приїхали в облдержадміністрацію, аби висловити свою позицію. Вони зустрілися із радниками голови облдержадміністрації.

«Я не можу стояти осторонь, коли на моїх очах забирають територію мого рідного села. Хочуть підтасувати папери. Сьогодні нас не хочуть слухати, не хочуть бачити...» – каже житель села Заріччя Андрій Подзізей.

Заступниця Зарічанського сільського голови Ірина Лошенюк розповіла: їхня громада утворилася у 2017 році. До неї входять дві сільські ради – Зарічанська і Ласківська. Депутати Зарічанської ОТГ на позачерговій сесії, яка відбулася напередодні, ухвалили рішення проти приєднання до міста. За словами Ірини Лошенюк, громада самодостатня.

«Відповідно до теперішньої методики, яка затверджена Камбіном, ми відповідаємо чотирьом основним критеріям і за відсотковим показником ми є не нижче середнього. Ми хочемо, щоб нас почули... Чомусь дали шанс менш перспективним громадам», – каже заступниця Зарічанського сільського голови.

Тетяна Щербак, яка курує питання децентралізації в ОДА розповіла, що позицію громади влада почула. Хоча зі слів мешканців, які приїхали в облдержадміністрацію, згоди з владою вони не дійшли.

Детальніше у сюжеті:

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні