На Волині перевірили 400 підприємців щодо нелегальних працівників

1
3
На Волині перевірили 400 підприємців щодо нелегальних працівників

Спеціалісти сектору з питань праці відділу економічного розвитку та торгівлі спільно з представниками Управління Держпраці у Волинській області, на виконання доручення прем'єр-міністра України від 22.01. 2020 року, здійснили посилену роз'яснювальну роботу з суб'єктами господарювання міста, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщення та організації харчування. Так, у Ковелі перевірили понад 400 підприємців щодо використання нелегальної найманої праці.


Про це інформує Ковельpost.

Як повідомила завідувач сектору з питань праці відділу економічного розвитку та торгівлі Ліліана Герасимчук, інформаційна кампанія, під час якої було відвідано 407 підприємців, тривала з 24 до 31 січня.

Укотре роботодавцям надано роз'яснення щодо неприпустимості використання незадекларованої найманої праці та надано час для офіційного працевлаштування своїх працівників.

- Після роз'яснювальних заходів проводитимуться перевірки і порушників законодавства буде притягнуто до відповідальності. Зокрема, за кожного непрацевлаштованого працівника Кодексом законів про праці України передбачено штрафні санкції у розмірі 30-ти мінімальних заробітних плат.

З 1 січня 2020 року це - 141 тисяча 690 гривень, - зауважила Ліліана Герасимчук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А,що до тих,які ще й не сплачують зарплати по півроку?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні