Муніципал розказав, як його били на Центральному ринку. ВІДЕО

3
5
Муніципал розказав, як його били на Центральному ринку. ВІДЕО
У департаменті муніципальної варти Луцька прокоментували ситуацію з демонтажем кіосків на Старому ринку. Кажуть – діяли в правовому полі. Своєю чергою у міській раді запевняють – переселення ринку продовжать не зважаючи ні на що. У результаті сутичок тоді постраждало кілька людей. Один із працівників муніципальної варти досі пеебуває в лікарні.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс», передає ІА Волинські новини.

Постраждалий інспектор муніципальної варти Андрій Вілюк розповів про нічні події на Центральному ринку.

"В якийсь один момент підійшло декілька людей і почали зривати шеврони, жетони, шапку. Буквально декілька секунд часу, дуже швидко були нанесені удари ззаду в голову і спину. Після того, як я вже фактично їхав додому – просто почались потемніння в очах", – розповів інспектор муніципальної варти Андрій Вілюк, який нині він перебуває в лікарні.

Згадуючи події, які стались на території Старого ринку увечері, 4 лютого, розповідає, що він разом з іншими інспекторами прибув на ринок, щоб виконати рішення депутатів Луцькради про примусовий демонтаж павільйонів. Однак тоді, через бездіяльність поліції, яка мала б забезпечити виконання рішення міської ради, та провокаторів, які підігрівали людей на скандали, між муніципалами та підприємцями зав'язався конфлікт. В результаті якого травмувалось троє людей, серед яких і Андрій.

"Поступив до нас з черепно-мозковою травмою. На даний час стан хворого стабільний, він отримує лікування та проходить планові обстеження згідно з протоколами надання медичної допомоги", - коментує стан постраждалого нейрохірург Луцької міської клінічної лікарні Євген Вольга.

Інспектори муніципальної варти розповідають, що коли прибули виконати рішення депутатської більшості, на території ринку на них вже чекали невідомі особи в чорному одязі та балаклавах, які перешкоджали демонтажу і провокувати на скандал та сутички.

"Ці люди були з очевидними ознаками алкогольного сп’яніння, тому що було чути від них відповідний запах і вони були дуже сильно налаштовані агресивно. Деякі з них свідомо провокували конфлікт", - пригадує інспектор відділу демонтажу та евакуації Роман Совик.

У департаменті муніципальній варті кажуть – примусовий демонтаж – це не раптовий захід. Про це підприємців попереджали завчасно. Більше того, їм давали час на те, щоб вони перевезли свої павільйони добровільно на вулицю Боженка, та й сам демонтаж фактично розпочали на добу пізніше, аніж було заявлено.

"Ми не були в балаклавах, ми були в бафах та шапках. Ось баф, він ось так одягається. Це не є балаклавою, це круговий шарф", - пояснює старший інспектор-диспечер Наталія Віктор.

До слова, в мережі з'явилась переписка підприємців із їхнього спільного чату. Там вони пишуть про те, що варто взяти з собою на територію ринку викрутки, цвяхи та сльозогінний газ. Мовляв, таким чином, у суді буде важко довести умисність провокацій та сутичок.

Тим часом у міській раді зазначають, що все ж таки Старий ринок переїде на нове, облаштоване для цього місце торгівлі не зважаючи на опір грипи підприємців. Адже на це є рішення Луцькради, за яке проголосувала більшість обранців громади на черговій сесії.
Нагадаємо, в ніч з 4 на 5 лютого чотири десятки працівників муніципальної варти проводили демонтаж контейнерів на Центральному ринку за допомогою важкої техніки.


ЧИТАТИ ТАКОЖ: Директорка департаменту муніципальної варти Луцької міськради Юлія Сиротинська прокоментувала ситуацію щодо знесення контейнерів на Центральному ринку.

"У рамках досудового розслідування поліцейські встановили особи 29 громадян, котрі в темну пору доби в балаклавах здійснювали демонтаж на ринку. Їх доставили до відділу поліції, де встановили їхні анкетні дані та відібрали пояснення. Усі вони виявилися співробітниками муніципальної варти", – повідомили правоохоронці.

Після розмови з владою міста, підприємці Центрального ринку, яким вночі знесли контейнери та зіпсували товар, прийшли до департаменту муніципальної варти, аби зустрітися з головною муніципалкою Юлією Сиротинською. На охороні муніципали зазначили, що начальниця департаменту відсутня на робочому місці.

На наступний день на сторінці департаменту муніципалів у фейсбуці з'явилася інформація про нічний погром ринку. Муніципали заявили, що в балаклавах могли бути підприємці ринку, які, мовляв, заздалегідь готувались до провокацій.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Орден треба дати. Заслужив.
Відповісти
Жирне брехло
Відповісти
Ахаха, "самийбольнойвміречеловек", клізму йому поставте, ато харя в екран не влазить..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні