У Горохівському районі буде 4 ОТГ – Кабмін

0
5
У Горохівському районі буде 4 ОТГ – Кабмін
Уряд вніс зміни до перспективного плану формування територій громад Волинської області. Згідно з ними, у Горохівському районі визнано спроможною Мар’янівську ОТГ.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну від 12 лютого №124-р.

Згідно з розпорядженням, до Мар'янівської об’єднаної територіальної громади (ОТГ), яку визнано спроможною, підтверджено приналежність населених пунктів Мар’янівської, Бранівської, Бужанівської і Цегівської територіальних громад.

До Горохівської ОТГ увійдуть населені пункти Горохівської, Галичанської, Журавниківської, Квасівської, Лемешівської, Мирківської, Печихвостівської, Підберезівської, Пірванченської, Рачинської, Скобелківської, Скригівської Терешківцівської і Холонівської територіальних громад.

Також у перспективному плані збережено намір формування в районі Берестечківської ОТГ. Шклинська ОТГ ще під питанням. Територія Городищенської ОТГ Луцького району, до якої увійшли села три сільські ради Горохівського району (Михлинська – із селами Михлин, Загаї, Маруся; Угринівська – із селами Угринів, Дубова Корчма; Бережанківська – із селом Бережанка), залишиться незмінною.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Шедевр» Горохівської РДА: пропонують приєднати успішну громаду до неіснуючої

Нагадаємо, в Горохівському районі донедавна не було жодної ОТГ.

Першу об’єднану територіальну громаду створили з центром у селищі Мар’янівка. 30 червня 2019 року в ній відбулися вибори голови і депутатів громади. До складу Мар’янівської селищної ради увійшли: Мар’янівська селищна рада (смт Мар’янівка), Бранівська сільська рада (села Брани, Борисковичі, Довгів), Бужанівська сільська рада (села Бужани, Ржищів), Цегівська сільська рада (села Цегів, Борочиче, Широке).

За урядування Володимира Гройсмана Мар’янівську ОТГ не визнавали спроможною. Так, 19 лютого 2019 року Кабмін вніс зміни до перспективного плану формування територій громад Волинської області. Згідно з ними, на території Горохівського району мали б існувати три ОТГ: Горохівська, Берестечківська, Шклинська.

Обраний нардепом в окрузі №20 (центр – м. Горохів) В’ячеслав Рубльов активно протидіяв цьому рішенню. У жовтні 2019 року він звернувся до Кабміну з проханням визнати Мар’янівську ОТГ спроможною та внести в перелік тих, з ким працюватиме уряд у 2020 році. Уряд Олексія Гончарука погодив ці зміни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні