Безплатне розмитнення автомобілів в Україні: кому і навіщо

0
-9
Безплатне розмитнення автомобілів в Україні: кому і навіщо
Розмитнення автомобілів в Україні хочуть зробити безплатним для ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, які мають I і II категорії інвалідності.

Зокрема, “ліквідаторам” хочуть дати право на ввезення на митну територію України машин, з моменту випуску яких пройшло не більш ніж 7 років, для власного користування із звільненням від оподаткування митними платежами, пише Перший.

Така норма прописана у законопроєкті №2277, який Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів порадив Верховній Раді схвалити за основу.

При цьому чорнобильці, які скористалися правом безплатного розмитнення автомобілів, втрачатимуть право на безоплатне користування всіма видами міського та приміського транспорту в Україні.

Зазначається, що право користуватися розмитненою безплатно машиною матимуть не лише самі “чорнобильці”, але й члени їхніх родин (батьки, чоловік або дружина, діти, включаючи усиновлених). Нікому іншому передавати права на керування транспортним засобом не можна – хіба що за умови присутності власника.

Автори законопроєкту вважають, що “таке нововведення дасть змогу суттєво зменшити соціальну напругу в суспільстві, що викликана неможливістю з боку держави швидко забезпечити транспортними засобам безоплатно або на пільгових умовах осіб з інвалідністю з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до I та II категорій”.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні