Хабар чи подарунок: волинським держслужбовцям розповіли, як розрізнити винагороду

0
7
Хабар чи подарунок: волинським держслужбовцям розповіли, як розрізнити винагороду
У Головному управлінні Держпродспоживслужби у Волинській області нагадали про максимально допустиму вартість подарунків для суб’єктів декларування.

Безмежну щедрість при виборі подарунка особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняним до них особам варто проявляти лише до близьких осіб.

В іншому випадку подарунок на суму від 2102 грн доведеться повернути назад, – інформують в пресслужбі Держпродспоживслужби.

Волинянам нагадують, що такі подарунки як золотий годинник, сумочки від дому Prada, або ключ від новенького автомобіля, потрібно вказувати в декларації.

Дозволяється приймати подарунки, які відповідають загальновизнаним уявленням про гостинність, крім випадків, передбачених частиною першою статті 23 Закону України «Про запобігання корупції», якщо вартість таких подарунків не перевищує один прожитковий мінімум для працездатних осіб, встановлений на день прийняття подарунка, одноразово, а сукупна вартість таких подарунків, отриманих від однієї особи (групи осіб) протягом року, не перевищує двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатної особи на 1 січня того року, в якому прийнято подарунки (у 2020 році – 4204 гривні).

Забороняється безпосередньо або через інших осіб вимагати, просити, одержувати подарунки для себе чи близьких їм осіб від юридичних або фізичних осіб:

- у зв’язку із здійсненням такими особами діяльності, пов’язаної із виконанням функцій держави.

- якщо особа, яка дарує, перебуває в підпорядкуванні такої особи (керівника).

Чиновникам заборонено приймати подарунки від підлеглих.

Тому аби не завдати своїм керівникам зайвого клопоту у вигляді протоколу про адміністративне правопорушення, волинянам радять не спокушати їх дорогими подарунками.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні