Батьки готові перекрити дороги: учні луцької ЗОШ №13 не пішли на навчання в інші школи. ВІДЕО

0
-1
Батьки готові перекрити дороги: учні луцької ЗОШ №13 не пішли на навчання в інші школи. ВІДЕО
Учні Луцької ЗОШ №13 не пішли на навчання в інші школи, а прийшли до своєї.

Про це журналістам Суспільного розповів директор навчального закладу Роман Ващук.

Нагадаємо, у Луцьку батьки прийшли у міськраду вимагати добудувати школу

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Ми категорично проти»: батьки луцької ЗОШ №13 не хочуть віддавати дітей в інші школи

Третьокласник Назар Фідрик сьогодні прийшов з однокласниками до школи.

Хлопець розповідає, що навчається у другу зміну, свою школу любить.

"Я живу тут поруч, в іншій школі навчатися не хочу. Я люблю свою 13 школу за те, що тут є хороші вчителі, хороший клас і багато добрих діток", - каже хлопець.

"Нам дуже близько. Ми живемо на території цього району, нам дуже близько до школи. В мене маленька кнопочка. Нам зручно прийти, прогулятися, привезти дитину і забрати. Категорично я не хочу, щоб дитина ходила в іншу школу", - розповіла мама учня Луцької ЗОШ № 13 Ольга Політило.

"У нас є заклади освіти, які готові прийняти дітей, що навчаються у 13-ій школі на тих засадах, які комфортні для батьків. Діти займатимуться на уроках за всіма програмами шкільних дисциплін, як того вимагають державні стандарти. Вони матимуть повноцінні уроки, у тому числі, і фізичної культури", - сказала начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко.

У Луцькій ЗОШ № 13 відсутній спортивний зал. У теплу пору року уроки з фізичної культури відбуваються надворі, у холодну для занять спортом пристосували клас хореографії, розповідає вчитель Роман Кропива.

"На даний момент не має спортзалу і нам доводиться бути в залі танцювальному, він маленький. Не має можливості пограти у футбол чи волейбол. Приходиться сидіти просто", - поділився учень Луцької ЗОШ № 13 Дмитро Зінчук.

Нині керівниця міськвідділу освіти Зіновія Лещенко показує звернення міськвиконкому до обласної ради щодо включення 13 школи до програми розвитку опорних та великих шкіл, на умовах співфінансування. Каже: чекають на відповідь.

"Вона повинна функціонувати. І зараз вийшла постанова КМ, де серед об’єктів, які треба добудувати до кінця 20-го року, які можна ініціювати перед відповідними інституціями, ми подали корпус 13 школи. Бо неважливо коли воно буде добудовано, важливо почати. Буде початок, обов’язково буде завершення", - зауважила начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко.

Батьки учнів школи сьогодні писали листи у міністерство освіти та соцполітики, представникам місцевої влади і в столицю, каже голова піклувальної ради Оксана Гаврилова.

"Ми розпочали акцію, аби привернути увагу і щоби почався діалог в управління освіти і у міській раді. І почали нас слухати, тому що ми втомилися від відписок. Надалі діти в школу будуть ходити. Але ми не зупиняємось. Якщо потрібно – підемо перекривати дороги. Будемо стукатись", - каже голова піклувальної ради Луцької ЗОШ № 13 Оксана Гаврилова.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні