--> Показали, як на волинському кордоні перевіряють людей, які в’їздять в Україну. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Показали, як на волинському кордоні перевіряють людей, які в’їздять в Україну. ВІДЕО

0
-9
Показали, як на волинському кордоні перевіряють людей, які в’їздять в Україну. ВІДЕО
На пункті пропуску «Устилуг» перевіряють температу людей, що в’їжджають в Україну.

26 лютого на пункті пропуску «Устилуг» прикордонники продемонстрували представникам влади та журналістам, як проводяться заходи з попередження поширення коронавірусу в Україну, повідомляє "Буг".


У прикордонників наявний пірометр для вимірювання температури людей, що перетинають кордон. Також є маски і рукавички, які замінють щокілька годин. Наявна і карантинна зона, куди за необхідності ізолюватимуть людей, якщо виникла підозра щодо зараження коронавірусом.

Як забезпечується контроль в пункті перетину кордону 26-го лютого подивилися заступник голови ВОДА Світлана Мишковець і перший заступник голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук, а також представники Волинського лабораторного центру МОЗ.

Якщо у прикордонників виникне підозра, що особа, яка перетинає кордон, заражена коронавірусом, то її ізолюють. Потім про про це повідомлять медикам, які і визначать чи грунтовною є ця підозра.

Як повідомив Валерій Онищук, представник Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України, у минулому, керівник санепідемстанції у Володимирі, щоб попередити поширення вірусу, «є необхідність перейти до старої методики і при підозрі на ГРВІ викликати лікаря додому». Також він зазначив, що сьогодні «санепідемстанції як такої, на законодавчому рівні функції при даній ситуації поки що не оприділені».

У Володимирі-Волинського готові розгорнути 65 ліжкомісць для хворих на коронавірус, якщо така потреба буде. Наразі в інфекційній місцевій лікарні є доступно 20 ліжкомісць.

“Проведені відповідні навчання персоналу. Визначена добова потреба в засобах індивідуального захисту, є домовленості з постачальниками відповідних засобів. Також у місті є резервний фонд і у випадку виявлення захворювання можемо говорити про виділення коштів з резервного міського фонду”, – сказав Матвійчук.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні