Луцькі депутати не погодили межі історичних ареалів

1
-3
Луцькі депутати не погодили межі історичних ареалів
Проєкт рішення, у якому немає переліку вулиць міста, що увійдуть до історичних ареалів, луцькі депутати назвали непрофесійним.

Про це йшлося під час пленарного засідання 70 сесії Луцької міськради 26 лютого, пише інтернет-видання «Волинь Online».

Депутати розглянули проєкт рішення про погодження меж історичних ареалів, які визначені в проєктно-вишукувальній документації «Історико-архітектурний опорний план з визначення зон охорони пам’яток культурної спадщини та меж і режимів використання історичних ареалів міста Луцька Волинської області».

Як пояснив начальник управління містобудування та архітектури Луцької міськради Веніамін Туз, йдеться про підготовку до затвердження генерального плану міста. Пропонують дві зони історичних ареалів – Старе місто та Передмістя. З його слів, проєкт погоджений науково-методичною радою Мінкульту.

Депутати Павло Данильчук та Микола Федік зауважували, що проєкт рішення вносили від комісії незадовго до сесії і депутати не мали можливості ознайомитися з додатком до документа. Вони просили дати час на вивчення проєкту рішення. Павло Данильчук зауважив, що у проєкті рішення не визначений історичний ареал на вулиці Ковельській, не враховані історичні будинки, розташовані на цій вулиці поблизу мосту. Також немає ареалів мікрорайону Красного, звідки відкривається краєвид на Старе місто. На його думку, рішення доведеться згодом оскаржувати.

Депутат Ігор Поліщук погодився, що, оскільки в додатку немає переліку вулиць, документ підготовлений непрофесійно.

«Голосувати за кота в мішку ми не будемо», – зазначив він.

Отже, більшість депутатів не підтримала проєкт рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А робиться це для то щоб потім була можливість втюхати хоча б на тій ковельській торгівельний курник,або на місці з якого виганяють базарників,теж щось розважальне втюхати!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні