У Франції змінили обряд причастя через коронавірус

1
1
У Франції змінили обряд причастя через коронавірус
Архієпископ Паризький дав розпорядження священникам зменшити ризик зараження коронавірусом віруючих в католицьких храмах французької столиці.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Le Figaro.

“Архієпископ Паризький Мішель Опет направив термінове послання священикам і дияконам столиці. Він попросив їх вжити кілька заходів сьогодні, щоб запобігти поширенню коронавірусу”, - пишуть у виданні.

Зокрема, мова йде про введення змін в обряд причастя. Архієпископ вказав, що священикам не слід своїми руками класти в рот прихожанину облатку-гостію, виготовлену з хліба, щосимволізує тіло Христове.

Так, віруючі тепер повинні будуть самостійно брати їх своїми руками з рук священика. Також наказано тимчасово не дозволяти прихожанам причащатися з посудини з вином, які символізують Кров Господа. Замість цього служка буде вмочати облатку в вино і подавати причащатися.

Крім того, як повідомив архієпископ, віруючим не слід під час церковної служби обмінюватися рукостисканнями в знак умиротворення, як це прийнято у католиків. Також католики тепер не зможуть перехреститися при вході в храм пальцями, змоченими у святій воді, так як архієпископ наказав осушити всі кроптельниці.

Архієпископ також повідомив про місцевого священника, який повернувся в середині лютого з Італії, захворів, а в п’ятницю аналізи показали, що його захворювання викликане новим коронавірусом. 43-річний чоловік поміщений в одну з паризьких лікарень. За словами лікарів, “його стан дуже обнадіює”.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Свята вода, не дуже і свята?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні