У місті на Волині безплатно роздаватимуть одяг, взуття та іграшки

0
-1
У місті на Волині безплатно роздаватимуть одяг, взуття та іграшки
У четвер, 5 березня, відбудеться презентація центру «Милосердний самарянин», де роздаватимуть речі з соціального контейнеру, який нещодавно встановили в Рожищі.

Про це йдеться на сайті Рожищенської міської ради.

Про мету центру та його спрямування розповів настоятель храму св. апостола Івана Богослова УГКЦ отець Сергій Василів.

За його словами, ідея встановити в місті соціальний контейнер виникла після подорожі Європою, де такі проєкти успішно функціонують. Завдяки підтримці та розуміння міського голови В’ячеслава Поліщука, за кошти міської ради був придбаний та встановлений такий контейнер й в нашому місті. Це стало своєрідним стартом для створення соціального центру та втілення благого наміру.

За словами отця Сергія назва соціального центру «Милосердний самарянин» не є випадковою. В її основі лежить притча зі Нового Завіту, де описується відносини ворогуючих євреїв та самарян. Але одного разу самарянин, який побачивши побитого єврея, зглянувся над ним та допоміг йому в скрутну годину.

«Маємо бути, як цей самарянин милосердними до кожного. Тому, скористатися послугами соціального центру можуть всі, не залежно від конфесій, від релігійної приналежності чи від своїх переконань. Ціль нашої справи, не корислива, не заробітчанство, а допомога. Будемо намагатися послужити мешканцям, як Рожища так і району, не відмовимо усім, хто звернеться до центру», - зауважує отець Сергій.

«Ми вибрали дату відкриття на перший тиждень Великого посту, щоб люди творили добро в час, коли практикуються три добрих діла: молитва, піст та милостиня. Запрошую всіх до співпраці і тих, хто може принести речі, й тих, хто потребує взяти. А також волонтерів, які б могли допомогти сортувати одяг», - додав співрозмовник.

За словами священника передача речей потребуючим буде відбуватися в такий спосіб: людина, яка прийде до центру, зможе оглянути одяг, приміряти та вибрати той, який їй сподобався та пасує. Працюватиме центр щочетверга двічі на місяць з 10 до 16 год. Найближчі дні його роботи – 5 та 19 березня, 2 квітня.

«Є такий вислів: «Живи, твори добро та нагород за це не вимагай. Хай оживає істина стара: людина починається з добра!». Дійсно, це дуже важливо, щоб ми ділилися тим, що маємо і допомагали один-одному чим можемо», - додав отець Сергій.

Усіх охочих запрошують на презентацію центру, яка розпочнеться у четвер, 5 березня, об 11 год біля соціального контейнера та продовжиться у приміщенні центру «Милосердний самарянин» по вул. 1 Травня (колишнє приміщення ГО «Самооборона»).

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні