У Луцьку показали ізолятор, куди прийматимуть хворих з підозрою на коронавірус

0
2
У Луцьку показали ізолятор, куди прийматимуть хворих з підозрою на коронавірус
На Волині немає швидких тестів на коронавірус. Вони в Київській референс-лабораторії. Є близько трьох тисяч. Їх розподілятимуть по регіонах за необхідності.

Про це Суспільному Волині розповіла керівниця Волинського обласного лабораторного центру Наталія Янко.

Керівник Волинської обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський показав ізолятор, куди прийматимуть хворих з підозрою на коронавірус.

Таких боксів, каже, у лікарні чотири на десять ліжок. Ізолятори пристосовані для надання медичної допомоги хворим з респіраторної групи крапельних інфекцій. Нині, там знаходиться двоє хворих із підтвердженим діагнозом «грип типу А». Спілкуватися з недужими медик не дозволив.

"Бокс на два ліжка, окрема вентиляція, санвузол, душова кабіна. Також у нас є відділення інтенсивної терапії, де будуть проходити лікування хворі з більш важкою патологією. Найчастіше це пневмонія з дихальною недостатністю. В наших умовах ми визначаємо чи є антигени грипу і при потребі, якщо буде необхідно, будемо далі направляти біоматеріал на обстеження на коронавірус. На сьогоднішній день необхідності такої відносно обстеження на коронавірус поки що не було. На сьогоднішній день навантеженість лікарні трошки менша, ніж була тиждень тому", – розповів Руслан Морочковський.



Лікар-епідеміолог Наталія Янко розповіла, що діагностувати коронавірусну інфекцію можна лише лабораторно.

"Спочатку проводяться дослідження лікарями-інфекціоністами швидкими тестами, це збудники віруси типу А і типу В, далі направляються на діагностику у вірусологічну лабораторію нашого лабораторного центру, де проводяться методом ПЛР дослідження, у нас наявні усі необхідні середники", – зазначила Наталія Янко.

За її словами, на Волині визначено три госпітальні бази, куди направлятимуться хворі з підозрою на коронавірусну інфекцію.


"Це швидка допомога, перинатальний центр і обласна інфекційна лікарня. З підозрою на коронавірус буде займатися швидка допомога в Луцьку та Ковелі. Лікарі-епідеміологи будуть проводити епідрозслідування, це робота із контактними хворими для того, щоб інфекція не поширилася і плюс робота вірусологічної лабораторії із підозрою на коронавірус", – роз’яснила Наталія Янко.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні