На лайнері в США виявили 21 зараженого коронавірусом: на борту є 49 українців

0
4
На лайнері в США виявили 21 зараженого коронавірусом: на борту є 49 українців
У 21 пасажира лайнера Grand Princess, який стоїть біля узбережжя США, був виявлений коронавірус.

Про це заявив віце-президент США Майк Пенс, повідомляє Укрінформ.

«Двадцять одна людина на борту круїзного лайнера Grand Princess дала позитивний результат на коронавірус», - повідомив Пенс.

Всього на лайнері, який ізолювали біля берегів Каліфорнії для перевірки на коронавірус, знаходяться 3500 пасажирів — 2422 гостя і 1111 членів екіпажу. Вони являють 54 національності.

Як повідомляє УНІАН, а борту круїзного лайнера Grand Princess, що стоїть біля узбережжя Каліфорнії й на якому виявлено інфікованих новим коронавірусом, перебувають 49 українців. Про це у коментарі УНІАН повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

Він зазначив, що на даний час лайнер Grand Princess стоїть на рейді біля берегів Каліфорнії. На борту судна перебуває 3,5 тис. осіб - громадяни 54 країн світу (з них 1,1 тис. членів екіпажу і 2,4 тис. пасажирів).

“Компетентними органами штату Каліфорнія було прийнято рішення щодо перевірки пасажирів лайнера на наявність ознак коронавірусної пневмонії через перший летальний випадок у штаті Каліфорнія, оскільки померла особа відпочивала у лютому на цьому судні”, - повідомив Погорельцев.

“Враховуючи зазначене, місцевою владою було прийнято рішення щодо тимчасової заборони на вхід до гавані Сан-Франциско вказаного судна та гелікоптерами берегової охорони США на борт було доставлено тести на COVID-19 з метою перевірки усіх пасажирів, хто потенційно міг контактувати з померлим в Каліфорнії чоловіком, а також тієї категорії осіб, які мають перші ознаки респіраторної інфекції”, - зазначив дипломат. Він додав, що залежно від результатів тестів буде ухвалено рішення щодо карантинування частини пасажирів або всіх осіб, які перебувають на судні.

“За інформацію Державного департаменту США, на борту круїзного лайнера Grand Princess, який знаходиться на рейді біля берегів Північної Каліфорнії, перебуває 49 громадян України. Наразі Генеральне консульство України у Сан-Франциско з'ясовує інформацію щодо можливої наявності серед інфікованих осіб громадян України”, - наголосив Погорельцев.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні