У Луцьку запроваджено роздільний збір сміття: міськрада відповіла небайдужим школяркам

1
0
У Луцьку запроваджено роздільний збір сміття: міськрада відповіла небайдужим школяркам
У Луцькій міській раді відповіли на петицію, яку зареєстрували небайдужі підлітки з проханням встановити у місті контейнери для роздільного збору сміття. У відповіді йдеться, що станом на сьогодні у Луцьку запроваджено роздільний збір побутових відходів сухої і вологої фракції та ПЕТ пляшки.

Нагадаємо, петицію зареєстрували на початку лютого школярки Валерія Дацюк та Марина Яценко. Дівчата висловили стурбованість, що в 2018 році Україна увійшла у топ – 10 країн з найбільшою кількістю сміття. Відтак вирішили ініціювати встановлення на території міста Луцька спеціалізованих контейнерів для окремого збору твердих побутових відходів, а саме окремі контейнери для збору скла, пластмаси та паперу.

Петицію підписало 309 лучан. У Луцькій міськраді розглянули звернення і дали відповідь.

"Станом на сьогодні у місті Луцьку запроваджено роздільний збір побутових відходів сухої і вологої фракції та ПЕТ пляшки: по місту встановлені контейнери для сухої фракції – 131 шт.; ПЕТ пляшки - 281шт.; мокрої та змішаної фракції – 979 шт. (в тому числі 100 шт. відомчих на території житлової забудови), в цьому напрямку роботи продовжуються)", – йдеться у відповіді.

Арґументують: у ході інформаційної компанії по роздільному збору ТПВ було розміщено по місту :
а) 10 біл-бордів;
б) 10 сіті-лайтів
- приватним домогосподарствам та жителям багатоповерхівок розповсюджено через «Укрпошту» 100 тис.шт рекламних листівок;
- закуплено та реалізовано приватному сектору 578 пластикових контейнерів на 120 л;
- придбано та встановлено по місту 280 штук сітчастих контейнерів в т.ч. за рахунок коштів Проекту «Екологічна дружба понад кордонами » - 24 шт;
- розроблено банери на сміттєвози.

Арґументуючи також зазначили, що у житлових комплексах «Яровиця» та «Супернова» встановлено 4 підземних контейнерів 5м3 кожен. А на вулиці Трункіна, 7 у 2019 році введено в експлуатацію сміттєсортувальну лінію (з гідравлічним пресом) потужністю 50,0 тис.тонн в рік.

Згадали, що в минулому році придбано (за співфінансуванням міста та сусідніх ОТГ) ще одну сміттєсортувальну лінію з пресом та подрібнювачем, яка найближчим часом буде змонтована на полігоні ТПВ у с.Брище.

Також у документі-відповіді поінформували, що за рахунок Бюджету участі на 2020 році передбачено кошти в сумі 250,0 тис.грн на встановлення підземного сміттєвого контейнеру для мешканців окремих будинків 55 мікрорайону (Чорновола 2а,26, Липинського,15).

На 2020 рік, запевнили, в скарбниці міста передбачено кошти в сумі 1,5 млн.грн на придбання 180 штук контейнерів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На вулиці Чорновола 2в, коли будуть встановлені контейнери для роздільного збору сміття?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні