Через карантин луцьких педагогів-дошкільників відправляють у відпустки за свій рахунок. ВІДЕО

3
1
Через карантин луцьких педагогів-дошкільників відправляють у відпустки за свій рахунок. ВІДЕО
До журналістів анонімно звернулися педагоги одного з луцьких дитсадків. Кажуть – їх зобов’язують йти у відпустки.

Інформацію про те, що луцькі вихователі на час карантину пішли на 14-денну оплачувану відпустку й отримають матеріальну допомогу на оздоровлення, підтвердила завідувачка одного з дитсадків Ніна Матвіюк.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Нині понад 5 тисяч освітян Луцька працюють з дітьми дистанційно, каже начальниця міського відділу освіти Зіновія Лещенко.

У приміщенні дитячого навчального закладу № 5 міста Луцька – порожньо. Майже 400 вихованців – вдома. Педагоги на роботу не приходять, розповідає помічниця вихователя Тетяна Матвієнко. Каже, нині роботу садка забезпечують праля, двірник, робітники з обслуговування приміщення, педагог-логопед та завідувачка.

"На роботі є помічники вихователів, які живуть недалеко, і ми добираємось своїм ходом. Ми провітрюємо скрізь, де можна: у коридорах, в групах, в спальнях. Також проводимо вологе прибирання дезрозчинами: ручки, перила, підвіконники, поливаємо вазони", – розповіла помічниця вихователя.

Завідувачка ДНЗ Ніна Матвіюк розповіла, що 36 працівників садочка, які не виходять на роботу, пішли у чергову відпустку, двоє – у відпустку за власний рахунок.

"Вихователі в цьому році мають відпустку 56 календарних днів, і на період карантину на 14 днів взяли відпустки з виплатою матеріальної допомоги на оздоровлення", – розповіла керівник дитсадка.

На подвір’ї та у коридорах луцької школи №1 теж порожньо.

Директор школи Андрій Киця каже: 1150 учнів та 80 педагогів навчальний заклад не відвідують. Роботу вчителі виконують дистанційно. Шкільна медсестра Юлія Міщук розповіла: ті, хто забезпечує функціонування приміщення школи, проводять щоденний скринінг температури тіла, користуються дезрозчинами.

"Є речі, які працюють в штатному режимі. Оператори котельні працюють, вони не перетинаються між собою, по одному чергують. Нічні охоронці, двірник, працює техперсонал у гнучкому режимі. Тут підтримується чистота, вологе прибирання дезинфікуючими розчинами", – розповів директор школи.

Начальниця відділу освіти Зіновія Лещенко каже: у всіх освітніх закладах міста, крім дитсадків, організовано дистанційне навчання різних форм:

"Це – вайбер-групи, індивідуальні консультації по телефону, це сайти шкіл, це електронні кабінети учнівські, які мають окремі школи, це спілкування по скайпу, відеоуроки. Які би форми не пропонували вчителі, я дуже прошу батьків правильно на це реагувати. Багато нарікань, що вчителі задають параграфи, учням приходиться самостійно опрацьовувати. Такі зараз умови".

Запитання, чи зобов’язали педагогів-дошкільників примусово писати заяви на відпустки, головна освітянка прокоментувала так: "Я вам гарантію даю, що відправляти людей у відпустки за власний рахунок – ніхто цього робив".

Адвокат Юлія Спас розповіла, що листом Міністерства освіти та науки від 17 березня цього року передбачено не допускати примусового відправлення працівників освіти у відпустки без збереження заробітної плати на період зупинення навчального процесу та зберігати за працівниками середній заробіток за час простою.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Садок 9-помічників ПРИМУСИЛИ написати заяви за свій рахунок,вихователів відправили у відпустки.На роботі завідувач, завгосп-еліта, що примусово заставляла жінок писати заяви. Але пожалітись вони не можуть, бо завідувпч садка 9 просто, інакше буде гірше.
Відповісти
Садок№ 11,те ж саме,або пишеш заяву за свій рахунок,або звільняйся...,що деякі уже зробили...
Відповісти
Підтверджую, у 9 садку Луцька помічники написали заяви на відпустку підч час карантину зі збереженням зарплати(згідно закону).Діловод порвала ті заяви і сказали писати заяви за свій рахунок або звільнятись. Шановні відповідні органи, зверніть увагу на діяльність Ковальовоі Т.С., Шаповалік Л.А.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні