Луцькі священники організували автомобільний хресний хід. ФОТО

1
18
Луцькі священники організували автомобільний хресний хід. ФОТО
У зв’язку з епідемією коронавірусу в єпархіях Української Православної Церкви духовенство здійснює Хресні ходи зі святинями, об’їжджаючи автомобілем межі міст і селищ, здійснюючи молебні та окроплення святою водою.

Про це повідомляє пресслужба Волинської єпархії УПЦ.

Так, у понеділок, 23 березня 2020 року, з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, священники Луцька здійснили молитовний автопробіг.

Його очолив настоятель кафедрального собору прот. Володимир Яцишин, йому співслужили благочинний Луцького кафедрального округу прот. Вадим Лебедь та клірики храму Всіх Святих землі Волинської.

Перед початком хресного ходу у кафедральному соборі був відслужений молебень з читанням прохань і молитви "Під час згубної пошесті і смертоносної хвороби»".

Опісля священнослужителі об’їхали межі міста з іконами Божої Матері "Всецариця", святителя Миколая Чудотворця з частицею мощей, хрестом, який був винесений на храм у Хрестопоклонну неділю, та з ковчегом мощей багатьох преподобних Києво-Печерських.

Під час хресного ходу священники зупинялися біля поклонних хрестів, які знаходяться при в’їзді у місто з усіх дорожніх напрямків, щоб осінити святинями обласний центр Волині та звершити молитви задля того, аби місто оминули всілякі смертоності хвороби.

Також прот. Володимир окроплював святою водою усі ті місця у яких зупинялись хрестоходці.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
18

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спаси Вас господи
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні