В Україні ростуть ціни на продукти: що подорожчало найбільше

1
1
В Україні ростуть ціни на продукти: що подорожчало найбільше
Ціни на продукти в деяких регіонах України зросли, заявляє Антимонопольний комітет України 24 березня.

За даними комітету, таких висновків він дійшов на основі монторингу цін по всій країні, повідомлень у пресі та звернень громадян, пише Радіо Свобода.

«Станом на сьогодні в деяких регіонах ми бачимо, що з початку березня ціни на гречану крупу зросли більше ніж на 50%, пшоно – на 24%, цукор на 16%. Значне підвищення цін зафіксовано в деяких мережах і на овочі: майже на 60% подорожчала картопля, вдвічі піднялися ціни на цибулю та моркву», – зазначають у АМКУ.

Комітет вимагає від рітейлерів «оперативно надавати повну інформацію про закупівельні та роздрібні ціни на крупи, хліб, цукор, борошно, найпопулярніші види м’яса, овочі».

15 березня голова Київського обласного територіального управління АМКУ Олексій Хмельницький анонсував розслідування через ціни «Міжнародної авіакомпанії України» на авіаквитки.

Нагадаємо, 12 березня загалом по Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19. Він триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Базари позачиняли ,конкуренції немає,ось і магазини під шумок накручують ціни.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні