--> Волинь хочуть поділити на чотири райони | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинь хочуть поділити на чотири райони

2
3
Волинь хочуть поділити на чотири райони
Члени Міністерства розвитку громад та територій України спільно з парламентським комітетом провели онлайн-обговорення з регіональною владою щодо укрупнення районів.

Про це повідомили на сторінці Мінрегіону.

«У процесі формування нових районів (округів, повітів, чи як би вони не називалися) важливо пам’ятати, що вони створюються винятково для організації державної виконавчої влади на місцях. Це вже будуть не ті райони, куди людям потрібно їздити за послугами: адміністративними, соціальними, медичними та іншими. Усі послуги ми передаємо на рівень спроможних громад. В районах залишаться лише служби, які координуватимуть діяльність державних органів, а отже «їздити в район» вже не буде за чим», – сказав заступник міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода.

Отож, Волинська ОДА запропонувала створити чотири райони: Володимир-Волинський, Камінь-Каширський, Ковельський та Луцький.

Народні депутати від Волинської області Ігор Гузь, В’ячеслав Рубльов та окремі експерти теж підтримують створення чотирьох районів із частковим корегуванням конфігурації в частині зарахування громад Горохівського району до складу Луцького району. Із їхніх слів, це консолідована позиція депутатів-мажоритарників.

Цю позицію під час онлайн-конференції підтримали також більшість асоціацій органів місцевого самоврядування та Волинська обласна рада.

Експертна пропозиція поділу області на три райони була названа більш прагматичною, але малоймовірною.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У нас все робиться для зручності людей..ЖАХ
Відповісти
А хто такий ґуль чи рубльов,щоб щось там підтримувати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні