У карантин харчуємося вдома: піца на пательні і печінка в клярі

0
-2
У карантин харчуємося вдома: піца на пательні і печінка в клярі
Cocиcки в лаваші

Два листки лавашу, 200 г картопляного пюре, 6 сосисок, 100 г твердого сиру
Для приготування закуски слід зварити картоплю в підсоленій воді і вим’яти її з маслом. Лаваш порізати на прямокутники завширшки, як довжина сосисок, а завдовжки 20 см. На шматки намащувати тонким шаром пюре і присипати натертим сиром. З одного краю викладати сосиску й загортати рулетом. Смажити на сковороді до золотистого кольору. Закуска краще смакує гарячою.
До речі, лаваш можна спекти вдома.


Піца на пательні

2 яйця, по 4 ст. ложки майонезу і сметани, 9 ст. ложок борошна (без чубка), сир, ковбаса і гриби до смаку, 1-2 помідори
У мисці вимішати яйця, борошно, сметану і майонез. Тісто має бути, як сметана. Вилити його на розігріту сковороду й викласти зверху начинку. Це можуть бути порізані сосиски, підсмажені гриби, шматки бекону. Зверху – кружальця помідорів, поверх яких роблять сіточку з майонезу і посипають товстим шаром сиру. Відразу накрити кришкою і смажити на слабкому вогні 10 хв.


Печінка в клярі

300 г печінки, 2 яйця, по 2 ст. ложки майонезу і борошна, цибулина, зубець часнику, посічена зелень
Печінку порізати шматочками 3 на 3 см, відставити. Цибулю посікти й обсмажити в олії до золотистого кольору. Яйця збити з борошном і майонезом, додати цибулю та пропущений через прес часник, посічену зелень. Добре вимішати і замаринувати печінку на 15 хв. Викладати ложкою у киплячу олію. Смажити з обох боків до рум’яної скоринки на невеликому вогні.


Тісто на майонезі

150 г майонезу, 0,5 ч. ложки солі, 3 ч. ложки цукру, 25 г дріжджів, 4 скл. борошна, 1 скл. води
Дріжджі покришити й залити теплою водою, додати сіль і цукор. Поступово всипати просіяне борошно. Має вийти м’яке еластичне тісто.
Яйця і жир у тісто не додають, вони є в майонезі. Накрити рушничком і поставити у тепле місце. Через 1,5 години можна формувати пиріжки. Перевага такого тіста в тому, що випічка з нього довго не черствіє.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні