--> Чи могли пацієнтки заразитися від луцького лікаря, в якого посмертно виявили коронавірус | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи могли пацієнтки заразитися від луцького лікаря, в якого посмертно виявили коронавірус

1
3
Чи могли пацієнтки заразитися від луцького лікаря, в якого посмертно виявили коронавірус
Розповіли, коли в лікаря-гінеколога, в якого посмертно виявили коронавірус, був останній прийом пацієнтів.

Про це стало відомо у вівторок, 31 березня, на брифінгу у Волинській обласній державній адміністрації.

Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк запевнив, що з 20 березня Орест Тимчак перебував у відпустці.

«З 20-го числа він був у відпустці і, як відомо, обласна поліклініка вже більше двох тижнів не проводить планових прийомів. Тобто він, практично, останній час не працював», – сказав медик.

Пацієнтам, які могли в останні дні роботи контактувати з покійним лікарем, Ігор Ващенюк радить самоізолюватися.

«Самоізоляція. Якщо у вас з’являються якісь симптоми захворювання – телефонуйте своєму сімейному лікарю, який порадить вам, що робити. Панікувати не потрібно. За нашими даними, навіть прямі контакти з носіями на сьогодні не підтвердженні. Тому, це не є абсолютно, що якщо ви контактували з хворим на коронавірус, ви інфікуєтесь. Хоча контагіозність його досить висока. Тому зберігайте спокій, знаходьтеся вдома, ізолюйтеся в можливості від членів своєї сім’ї, нікуди не ходіть і тримайте контакт з вашим сімейним лікарем», – сказав Ігор Ващенюк.

Нагадаємо, в неділю, 29 березня, у віці 66 років помер відомий у Луцьку гінеколог Орест Панасович Тимчак.

Удень 30 березня під час брифінгу журналісти запитували у очільника обласного управління охорони здоров’я Ігоря Ващенюка про причини смерті медика, життя якого обірвалося у Волинській обласній інфекційній лікарні.

Натомість Ващенюк відповів (дослівно): «Він не йшов в нас по підозрі. Там було досить багато супутніх захворювань. Швидше за все, воно не пов’язано. Сьогодні (30 березня – ред.) аналізи будуть зроблені, завтра (31 березня – ред.) дамо інформацію».

Ввечері 30 березня з’явилася інформація, що лікаря-гінеколога Ореста Тимчака, який помер 29 березня, після смерті лабораторно підтвердили коронавірус. Повідомили також, що про результати лабораторних досліджень родичам стало відомо вже тоді, коли тіло покійного віддали для поховання й воно перебувало у нижньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору.

Натомість у Волинській ОДА у коментарі запевняють, що на момент, коли тіло покійного віддавали родичам, уже було відомо, що коронавірус підтвердився й рідним померлого про це повідомили, пояснивши, що відповідальність за дотримання відповідних санітарних норм під час поховання – на них.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як ховали луцького лікаря-гінеколога, в якого зафіксували коронавірус
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а в мене немає сімейного лікаря і не хорчу його мати і ще я сра* на вашу мед рехформу )
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні