У МОЗ спростували інформацію про новий спалах коронавірусу в Китаї

0
8
У МОЗ спростували інформацію про новий спалах коронавірусу в Китаї
Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко спростував інформацію про новий спалах коронавірусу в Китаї.

Про це повідомляє "Перший".

«Я хочу попросити пробачення за озвучену мною інформацію вчора про Китай, вона була неправдива. Насправді, кожного дня там реєструють не більше 90 випадків. Я сказав цифру набагато більшу, ця інформація була не переперевірена», – сказав Ляшко.

Нагадаємо, під час брифінгу 2 квітня він повідомив, що в Китаї 1600 нових хворих на коронавірус.

«На жаль, в Китаї за добу зафіксували 1 600 нових випадків зараження. Досі Китаю вдавалося стримати хворобу, але сьогодні вони офіційно повідомили про нові 1,6 тисячі випадків за добу. З них 7 випадків закінчилися летально», – заявив Віктор Ляшко.

Раніше Китай повідомив, що їм вдалося зупинити поширення коронавірусу. Зокрема, у провінції Хубей, звідки коронавірус COVID-19 поширився на весь світ, скасували карантин. Однак у Китаї досі діє масковий режим, в громадських місцях людям міряють температуру, а ресторани та кіно ще не планують відкривати.

CNN повідомило, що органи охорони здоров'я Китаю включать безсимптомні випадки нового коронавірусу в офіційний підрахунок.

Така потреба виникла тому, що в Китаї фіксують багато випадків безсимптомної передачі коронавірусу. Відтак, за даними Національної комісії з охорони здоров’я, станом на понеділок в Китаї COVID-19 підтвердили у 1 541 людини, серед них – 205 випадків, завезені з-за кордону.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні