Як лучани дотримуються нових правил карантину. ФОТО

3
-3
Як лучани дотримуються нових правил карантину. ФОТО
Кабінет міністрів України затвердив новий список додаткових обмежень у країні під час карантину через коронавірус.

Обмежувальні заходи нині введені в дію виконкомом Луцької міської ради, розповів в коментарі Суспільному Волині начальник відділу департаменту муніципальної варти Богдан Ковальчук.

Інспектори департаменту муніципальної варти о дев’ятій ранку розпочали патрулювання території Центрального парку культури та відпочинку у Луцьку. Дивляться, як лучани дотримуються карантинного режиму.

"Наразі здійснюється лише превентивна робота, тобто профілактична бесіда, роз’яснювальна робота що до дотримання рішення, наявності засобів захисту. Протоколів ніяких поки що не складаємо, оскільки це виключно повноваження поліції. При виявленні випадків, коли люди не дотримуються і відверто ігнорують рішення ЛМР про карантинні заходи, здійснюється інспектором виклик працівника патрульної поліції", –розповів начальник відділу департаменту муніципальної варти Луцької міськради Богдан Ковальчук.

Школяр Корній Попко з мамою вигулюють собаку. Хлопчик каже: карантину у сім’ї дотримуються – більшу частину дня він проводить вдома. Хлопець зізнається, час проводить весело, але в школу хочеться.

Мунвартівець Богдан Ковальчук каже: від сьогодні уряд запровадив додаткові профілактичні немедикаментозні заходи. Це – домашня ізоляція, соціальне дистанціювання осіб віком старших 60 років, обмеження відвідування парків та зон відпочинку. Про це нині розповідають лучанам.

"Я вважаю, що це дуже доцільно. Як я бережусь? В мене жінка з дітьми живуть в домі, а я в будиночку для гостей. На роботі усі мої працівники ходять в масках, миють руки, дезінфікують. Зараз на даний момент маски не взяв, тому що 11 година, в парку нікого немає. Хочеться подихати свіжим повітрям", – каже лучанин Ігор Соколов.

У парку журналісти зустріли лучанина Владислава Старенкова. Чоловік – музикант. Каже: уникає великого скупчення людей. Карантин вніс корективи у його педагогічну діяльність.

"Я зараз учням по Вайберу даю завдання і отримую від них відеозвіти. Контролюю і даю нові завдання. Але очікую пошвидче відновити уроки, бо так довго тяжко", – ділиться чоловік.

Лучанин Денис Мазаєв розповів, що у парку буває тричі вдень.

"От вигулюємо собаку. Що робити? Біля дома не гуляємо, на майданчику теж. Іду туди, де не має людей і гуляю", – пояснює.

Найбільше людей зустріли на міському пляжі. З кожним провели профілактичну бесіду, розповів старший інспектор департаменту муніципальної варти Богдан Нечай: "Ми перебуваємо на місці найбільшого скупчення людей на даний момент. Це наша річка. Тут люди намагаються відпочивати. Ми розуміємо, що людям десь треба перебувати. Постійно вдома висидіти не можна. На даний момент, ви можете бачити самі - скупчення великого не має."

За його словами, від початку запровадження карантину, мунвартівці здійснюють патрулювання території міста позмінно у світлу пору доби, вночі працює група швидкого реагування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага в парк не можна,а в магазин ,чи аптеку нема проблем.В замкнутому просторі бацилу швидше можна підхопити!
Відповісти
Знаєте - коли читаєш подібні «новини» - розумієш, що нація не тільки «співоча та роботяща», а ще й доволі тупа
Відповісти
А якщо людина іде через парк щоб "зрізати"- скоротити собі шлях ,то це теж порушення і за це оштрафують?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні