Печемо паску: рецепти від Світлани Полубінської

0
-5
Печемо паску: рецепти від Світлани Полубінської
Сьогодні родинними рецептами великодньої випічки ділиться господиня із Локачів Cвітлана Полубінська. Жителі Локачинського району знають пані Світлану як вмілу кондитерку, яка випікає пишні короваї та смачні торти.

«Короваї пекла моя бабуся і мама, біля них навчилася і я. Люблю місити тісто, виробляти і прикрашати випічку», ‒ розповідає пані Світлана.

Господиня каже, що принципово прикрашає короваї квітами і балабушками із прісного тіста, а торти ‒ лише кремом. Цікаво, що Світлані Полубінській замовляють випічку мешканці різних областей України. У поштових посилках короваї із Локач прекрасно «мандрують» до замовників.
«Ще ніхто не нарікав, що кількаярусні вироби були пошкоджені. Для підтвердження скидають фото і навіть відео», ‒ каже пані Світлана.

Паска традиційна

1,2-1,4 кг борошна, 400 мл молока, 10 жовтків, 100 г дріжджів, 200 г масла, 300 г цукру, 0,5 ч ложки солі, 100 г родзинок, ванілін, лимонна цедра.

Паска запашна

800 г борошна, 1 скл молока, 1,5 скл цукру, 40 г дріжджів, 150 г масла, 3 яйця і 2 жовтки, 0,75 скл цукатів, по 150 г родзинок і кураги, 1 ч ложка меленого мускатного горіха, 0,5 ч ложки кардамону, 1 ст л цедри з лимона або апельсина, 2 пакетики ванільного цукру.


Желатинова глазур

1 ч ложка желатину, 6 ст ложок води, 200 г цукру, трішки лимонного соку.
Желатин залити 2 ст ложками води. У каструльку всипати цукор і влити 4 ст ложки води. Варити, доки цукор не розтане. Додати желатин і лимонний сік. Збивати 3-4 хвилини і відразу прикрашати пасочки.

Сирна паска
На 1 кг сиру: 5 яєць, 1 скл цукру, 2-3 ст ложки манки, 100 г масла, ванілін, родзинки, цукати.
Форму змазати смальцем. Викласти сир і залити збитим яйцем. Пекти 1 год.


Торт
6 яєць, 1,5 скл цукру, 1 скл сметани, 1 ст ложка розтопленого масла, 1,5 ст ложок амоняку, 3 скл борошна.
Крем будь-який: сметанний, масляний чи сирний.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні