--> У місті на Волині шукатимуть порушників благоустрою: де і коли | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У місті на Волині шукатимуть порушників благоустрою: де і коли

0
5
У місті на Волині шукатимуть порушників благоустрою: де і коли
З 9 квітня у місті Рожище старша муніципальна інспекторка Мар'яна Демчук розпочне рейди щодо виявлення порушників Правил благоустрою міста.

Перевірці підлягатимуть як прибудинкові території приватних будинків, так і території прилеглі до об’єктів наданих у користування фізичним та юридичним особам (території підприємств та установ), повідомили в мерії.

Що перевірятимуть?

Утримання в належному стані прибудинкових територій, територій прилеглих до прибудинкових, територій виділених під забудову або закріплених за власниками на умовах договору, порушення правил утилізації сміття, відсутність сміттєвих урн біля торговельних об’єктів та інше.

Згідно Правил благоустрою міста Рожище утримання в належному стані території покладено на власника території або особу за якою ця територія закріплена відповідно до умов договору з балансоутримувачем.

Отже:

- Мешканці приватного сектору зобов'язані утримувати територію навколо свого будинку у належному стані. Наявність біля двору будматеріалів, піску, гравію чи дров вважається порушенням правил благоустрою.

- Кожен проживаючий у багатоквартирному будинку чи у приватному господарстві повинен укласти договір на послугу вивезення твердих побутових відходів з комунальним підприємством «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради».

- Мешканцям багатоквартирних будинків, ОСББ на прибудинковій території забороняється утворювати звалища сміття.

Керівники підприємств, організацій, установ всіх форма власності, медичних та навчальних закладів, фізичні особи, приватні підприємці, власники споруд, торгівельно-побутового призначення, підприємств громадського харчування, які розташовані та території міста, зобов’язані:

- підтримувати чистоту і порядок на вулицях міста та земельних ділянках, наданих їм у користування або власність, а також на закріплених територіях.

- заключати договори з комунальною службою міста на вивіз твердих побутових відходів із своїх територій і приміщень.

Власники, користувачі та керівники торговельно-побутових об’єктів та підприємств громадського харчування всіх форм власності зобов’язані:

- на територіях, які прилягають до їхніх об’єктів магазинів, кіосків, павільйонів, інших приміщень на відстані 5 м від зовнішньої сторони об’єкту підтримувати чистоту протягом всього дня і здійснювати очищення від сміття, бруду після закінчення роботи.

- біля кожної споруди торгівельно-побутового призначення та підприємств громадського харчування встановити урни для збору сміття біля виходів з приміщень.

- Урни повинні утримуватись справними, очищеними щоденно.

Сам факт складеного протоколу за ст. 152 КУпАП тягне за собою значні фінансові витрати для порушників. До того ж сплата штрафу не звільнить фізичну чи юридичну особу від виконання робіт з ліквідації проявів та наслідків порушення.

Інформація про підвищення вимог до дотримання Правил благоустрою не повинна нікого засмучувати чи лякати, вона має лише просвітницьке та профілактичне значення. Адже ніколи не буває зайвим нагадати про те, що шлях до культури, благоустрою міста Рожища належить пройти саме нам його мешканцям.

Рейди проводитимуТЬ систематично. Перелік вулиць на яких відбуватимуться перші рейди:

9 квітня – вулиці Селянська, Гагаріна, 1 Травня;
13 квітня – вулиці Гранична, Шведа, Тичини;
15 квітня – вулиці Промислова, К. Шилокадзе, Лермонтова, Островського, Савельєвої;
17 квітня – вулиці Шевченка, Чехова, Лугова.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні