Ліки з відходів: цибулиння позбавить нежитю, а картопляне лушпиння вилікує бронхіт

0
-4
Ліки з відходів: цибулиння позбавить нежитю, а картопляне лушпиння вилікує бронхіт
Багато звичайних відходів, які залишаються після приготування їжі, можуть принести користь вашому здоров’ю.

Картопляні лушпайки

Допоможуть за гіпертонії: свіжі шкірки залити окропом, щоб вода трохи покривала їх, варити протягом 10 хв, настоювати, доки не охолоне. Пити відвар по дві столові ложки чотири рази на день до їди.

За бронхіту: шкірки кип’ятити 10-15 хв, тоді злити воду, гущу розтерти до однорідної маси, потім загорнути у марлю й поставити компрес на груди.



Цибулиння

Позбавляє нежитю: у окріп всипати 4 ст. ложки подрібненого цибулиння і дихати цією парою упродовж трьох-п’яти хвилин. Настоєм з цибулиння доцільно полоскати горло і рот за ангіни, стоматиту, пародонтозу і флюсів: 3 ч. ложки сухого подрібненого лушпиння залити 0,5 л гарячої води, довести до кипіння, дати настоятися впродовж 4 год.

За циститу 3 ч. ложки подрібненого цибулиння заварити 2 скл. окропу і настоювати півгодини. Пити по 1/4 скл. двічі на день, курсом три-п’ять днів.

У разі варикозу: 2 ст. ложки подрібненого лушпиння залити 100 мл горілки, настоювати впродовж тижня, а тоді процідити і вживати по 20 крапель двічі-тричі на день за 30 хв до їди.

Бананова шкірка

Бородавки зникнуть, якщо їх кілька разів на день натирати білими прожилками, розташованими між м’якоттю і шкіркою банана. Можна додатково на ніч прикладати до бородавок шматочки бананової шкірки, закріплюючи їх пластирем.



Гранатова шкірка

Використовують для полоскання рота за кровоточивості ясен, стоматиту: 1 ст. ложку сухої подрібненої шкірки залити 1 скл. гарячої води, кип’ятити 30 хв, процідити і долити води до повної склянки. Перетинки з плодів граната, висушені й додані до чаю, допомагають позбутися тривоги, зняти збудження.
Гранатові кісточки корисні за гормональних порушень у клімактеричний період – їх потрібно з’їдати разом із зернами граната.



Горіхові перегородки

Внутрішні перегородки волоських горіхів корисні за зниженої функції щитоподібної залози. Їх можна додавати в чай або приготувати відвар: 1/2 скл. перегородок залити 2 скл. води, впродовж 10 хв кип’ятити на слабкому вогні, потім охолодити і процідити; пити по 1 ст. ложці тричі на день до їди протягом 10 днів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні