Як відбілити одяг та постіль

0
1
Як відбілити одяг та постіль
Плями, жовтизна чи сіруватий відтінок здатні змарнувати ваш улюблений одяг. Пропонуємо кілька перевірених рецептів, які допоможуть зберегти ідеальну білизну речей без особливих зусиль і дорогих засобів.

Три в одному


Змішати перекис водню, рідину для миття посуду і соду у співвідношенні 4:2:1. За допомогою щіточки нанести на проблемні місця. Якщо річ треба відбілити повністю, додайте цю суміш у 2 л води і замочіть на кілька годин. Після цього одяг перуть звичним способом.

Аспірин

Покладіть 3-4 таблетки аспірину в барабан пралки разом із білизною. Ці таблетки також ефективно видаляють жовті плями від поту. Аспірин активують невеликою кількістю води і наносять суміш на плями на кілька годин. Потім одяг слід випрати.

Засіб для миття вікон

Щоб видалити пляму від чорнила чи фломастера, скористайтеся засобом для миття вікон. Для початку покладіть серветку під пляму, розпиліть засіб і залиште на 5 хв. Виперіть.

Лимон

Перед тим як покласти одяг у пралку, витримайте його півгодини в підкисленій воді. Залийте білизну водою, додайте кілька скибочок лимона й 1 ч. ложку перекису водню.

Борна кислота


Змішайте 1 ст. ложку борної кислоти з водою, нанесіть на плями. Залиште на 15-20 хв, виперіть. Або змішайте 1 ст. ложку борної кислоти з пральним порошком і додайте в пралку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні