Як відзначатимуть Пасху в Горохові. Правила

0
-2
Як відзначатимуть Пасху в Горохові. Правила
Повідомили, як відзначатимуть Пасху в Горохові в умовах карантину.

Про це повідомляє пресслужба Горохівської РДА.

11 квітня керівництвом Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області провели зустріч з представниками православних релігійних громад району, а саме: деканом Горохівського деканату ПЦУ, настоятелем Свято-Вознесенського храму м. Горохів отцем Андрієм Сидором, благочинним Горохівської округи УПЦ, настоятелем Свято-Хресто-Воздвиженського храму с. Ярівка Горохівського р-ну отцем Валерієм Пилипчуком та настоятелем храму Різдва Христового УПЦ м. Горохів отцем Андрієм Гаврилюком щодо дотримання карантинних правил під час проведення святкових богослужінь на території району під час Великодніх свят.

Під час зустрічі ухвалили спільне рішення щодо проведення богослужінь та релігійних обрядів за умови дотримання обмеження щодо їх масовості та дотримання карантинних правил, а саме:

Богослужіння та релігійні обряди будуть проводитися за умови дотримання обмеження щодо їх масовості (дозволяється перебувати у храмі, чи іншому приміщенні релігійної організації до 10 осіб тільки з числа церковнослужителів).

Присутні на богослужіннях перебуватимуть в масках. Під час богослужіння регулярно провітрюватиметься храм та використовуватимуться антисептичні засоби для дезінфекції дверних ручок, хустинок для витирання ікон. Усі, хто відвідуватиме храм, не маючи засобів індивідуального захисту, будуть забезпечені масками.

Організовуватиметься зовнішнє озвучення для трансляції богослужіння на вулицю. Шукатимуть технічні можливості для проведення онлайн-трансляцій, для цього залучатимуться активні парафіяни.

На прилеглій до храму території під час богослужіння парафіяни перебуватимуть на відстані 1,5-2 метри один від одного. Для недопущення скупчення людей на церковному подвір’ї буде призначено чергового, котрий відповідатиме за дотримання карантинних норм.

Сповідь та причастя будуть здійснюватись виключно за умови перебування в храмі не більше 10 осіб, враховуючи церковнослужителів.

Освячення пасок та пасхальних страв почне здійснюватись у Велику Суботу по завершенні Літургії, на церковних подвір’ях храмів м. Горохів: ПЦУ – з 12.00 год до 20.00 год.; УПЦ – з 16.00 до 19.00 год. В інших населених пунктах району – за рішенням настоятелів храмів з дотриманням всіх карантинних вимог під наглядом відповідальної особи.

Коли на території храму збирається група парафіян до 10 осіб, священик звершує Молебень зі співом піснеспівів Великої Суботи, читає молитву на освячення, окроплює Святою Водою та вітає з прийдешнім святом. Для наступної групи бажаючих освятити паску – Молебень з освяченням повторюється.

У сільській місцевості можливий варіант освячення пасок на вулицях села – дане рішення буде прийматись кожним священиком окремо з урахуванням кількісного складу релігійної громади.

Пасхальні богослужіння. Обмеження щодо кількості людей та відстані між ними викладені у пунктах 1 та 4. Участь в Хресній ході можуть браги тільки священики, вівтарники та хористи (загалом до 10 чол.). Якщо на церковному подвір’ї є інші парафіяни, вони мають залишатися на своїх місцях, дотримуючись безпечної відстані один від одного.

Проводи. Заупокійні пасхальні богослужіння у Провідну неділю (чи інші визначені дні) звершуються без Хресних ходів до кладовища. Не допускати скупчення людей па кладовищі. Парафіяни мають чекати священика для спільної молитви біля могил своїх родичів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні