Готуємося до Великодня: гарячі страви

0
9
Готуємося до Великодня: гарячі страви
Грибочки фрі

Підібрати однакову за розміром продовгувату картоплю. Гарно вимити і вирізати ножем у формі грибів: із «шапочок» шкірки не зрізати, обібрати лише під нею та навколо «ніжок». Обсмажити в гарячому фритюрі. Щоб закуска вдалася, грибочки мають бути завдовжки 8 см, не більші.
Викладати на продовгувату тарілку, подавати з відбивними або курячими стегенцями.

Картопляні ковбаски

На 2 кг сирої картоплі – 1 кг свинини. Порізати кубиками. Додати натертої цибулі, солі, перцю, гарно вимішати і відставити на 1,5 год. Начинити підготовлені кишки, закручуючи наповнену кишку через 5–7 см. Випікати в духовці 35–40 хв.
Ковбаски подавати гарячими з кетчупом.




Рулетики з підливою

Замісити тісто як на вареники. Підготувати м’ясний фарш як на пельмені, не шкодуючи води. На розкачаний корж викласти тонким шаром фарш і згорнути рулетом. Порізати на кружальця завтовшки 1 см. Обсмажити на сковороді з обох боків і скласти у каструльку. Влити трошки води і запекти в духовці.
Подавати до столу з грибною підливою.



Тушкована печінка


Найкраще брати телячу – вона має ніжний смак, не гірчить. Коли нема телячої, згодиться куряча. Телячу порізати пластинками, курячу – навпіл. У мисці присолити, поперчити, додати борошна і вимішати. Обсмажити на сковороді в олії, щоб змінила колір. Тоді вкинути у каструлю, додати багатенько цибулі – якщо мала цибуля, розрізати на чотири частини, велика – на вісім. Додати сметани, трішки води, цукру й солі (пропорція наступна: на 1 ст. ложку солі – 1 ч. ложка цукру). Довести до кипіння і протушкувати на малому вогні 15–20 хв. Відставити, щоб печінка увібрала соус.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні