--> У місті на Волині шукали порушників правил благоустрою. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У місті на Волині шукали порушників правил благоустрою. ФОТО

0
5
У місті на Волині шукали порушників правил благоустрою. ФОТО
У понеділок, 13 квітня, старша муніципальна інспекторка Мар'яна Демчук провела рейд щодо виявлення порушників Правил благоустрою міста у місті Рожище.

Рейд проходив на вулицях Гранична, Шведа, Польова, Толстого та Виговського, повідомили на сайті міськради.

На згаданих вулицях перевірили утримання в належному стані прибудинкових територій, територій прилеглих до прибудинкових та провели роз’яснювальну роботу з господарями обійсть. На власників дев’яти приватних садиб було складено приписи за порушення п. 2.5.4.1 Правил благоустрою міста Рожище за неналежне утримання закріплених за ними в установленому порядку території.

Нагадаємо, що у приписі порушнику рекомендується усунути правопорушення в добровільному порядку, якщо ж припис у зазначений термін не виконується, складається протокол про штраф.

«Просимо рожищан, яких не застали вдома, але біля їхніх прилеглих територіях є наскладовані будматеріали, пісок, гравій, дрова та гілля дерев після обрізки, прибрати територію, аби уникнути відповідальності за порушення Правил благоустрою міста Рожище, - додає муніципальна інспекторка Мар’яна Демчук. – Також хочу зауважити, що підвищенні вимоги до дотримання Правил благоустрою не мають нікого засмучувати чи лякати, вони несуть лише просвітницьке та профілактичне значення».

Наступні рейди відбудуться 15 квітня на вулицях Промислова, К. Шелакадзе, Лермонтова, Островського, Савельєвої та 17 квітня на Шевченка, Чехова, Лугова.

Варто пам’ятати, що згідно Правил благоустрою міста Рожище утримання в належному стані території покладено на власника території або особу за якою ця територія закріплена відповідно до умов договору з балансоутримувачем. Отже:

- Мешканці приватного сектору зобов'язані утримувати територію навколо свого будинку у належному стані. Наявність біля двору будматеріалів, піску, гравію чи дров вважається порушенням правил благоустрою.
- Кожен проживаючий у багатоквартирному будинку чи у приватному господарстві повинен укласти договір на послугу вивезення твердих побутових відходів з комунальним підприємством «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради».
- Мешканцям багатоквартирних будинків, ОСББ на прибудинковій території забороняється утворювати звалища сміття.
- Керівники підприємств, організацій, установ всіх форма власності, медичних та навчальних закладів, фізичні особи, приватні підприємці, власники споруд, торгівельно-побутового призначення, підприємств громадського харчування, які розташовані та території міста, зобов’язані:
1. підтримувати чистоту і порядок на вулицях міста та земельних ділянках, наданих їм у користування або власність, а також на закріплених територіях.
2. заключати договори з комунальною службою міста на вивіз твердих побутових відходів із своїх територій і приміщень.
- Власники, користувачі та керівники торговельно-побутових об’єктів та підприємств громадського харчування всіх форм власності зобов’язані:
1. на територіях, які прилягають до їхніх об’єктів магазинів, кіосків, павільйонів, інших приміщень на відстані 5 м від зовнішньої сторони об’єкту підтримувати чистоту протягом всього дня і здійснювати очищення від сміття, бруду після закінчення роботи.
2. біля кожної споруди торгівельно-побутового призначення та підприємств громадського харчування встановити урни для збору сміття біля виходів з приміщень. Урни повинні утримуватись справними, очищеними щоденно.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні