Митрополит з Волині, який керує Києво-Печерською лаврою, та ченці звернулись за допомогою

0
4
Митрополит з Волині, який керує Києво-Печерською лаврою, та ченці звернулись за допомогою
Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло і братія попросили посилити молитву за них, а також допомогти фінансово через посилення коронавірусу.

Про це повідомили на сайті лаври.

Нагадаємо, Києво-Печерську лавру закрили на карантин у зв'язку із підтвердженими там понад 90 випадками інфікування на коронавірус. Двоє монахів померли.

«Дорогі браття і сестри, в зв’язку з поширенням на території України гострого респіраторного захворювання COVID-19 в Лаврі були припинені громадські богослужіння. Просимо всіх посилити молитви за братію і за нашу головну святиню – Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру, за новопреставлених архімандрита Нектарія і ієродиякона Наума.

Також всі ви знаєте, що на сьогоднішній день найбільше випадків зафіксовано в Києві, а Лавра є невід’ємною частиною столиці і розташована в самому її центрі, тому також піддана цим загрозам. Тому просимо всіх небайдужих людей надати посильну фінансову допомогу, яку ви можете переслати за вказаними реквізитами.

Нехай Господь благословить і укріпить усіх нас, а молитвами преподобних Печерських позбавить нашу країну від цієї згубної пошесті!» – ідеться у зверненні.

Реквізити, на які можна переказувати фінансову допомогу, на сайті лаври.

Нагадаємо, раніше намісник Києво-Печерської лаври митрополит УПЦ (Московського патріархату) Павло закликав вірян часто відвідувати церкви, оскільки, на його думку, причиною спалаху коронавірусу «є людський гріх».

Довідково. Митрополит Павло (також Павел, в миру – Петро Дмитрович Лебідь) – архієрей Української православної церкви (Московського патріархату), митрополит Вишгородський і Чорнобильський, намісник Успенської Києво-Печерської лаври.

Його життя тісно пов'язане з Волинню. У 1978–1980 роках навчався в Луцькому технікумі радянської торгівлі. Після закінчення Московської духовної семінарії у 1988 році архієпископом Волинським і Ровенським Варлаамом висвячений на священника в Троїцькому кафедральному соборі Луцька.

У тому ж році направлений настоятелем Успенського храму села Низкиничі Іваничівського району Волинської області. Як настоятель відзначився тим, що зруйнував унікальний бароковий іконостас XVIII століття, який був у храмі, а також фамільні герби роду Киселів.

26 червня 1989 року в Троїцькому кафедральному соборі Луцька архієпископом Волинським і Ровенським Варлаамом пострижений в чернецтво з ім'ям «Павло» на честь первоверховного апостола Павла. 30 травня 1992 року архієпископом Волинським і Луцьким Варфоломієм зведений у сан архімандрита.

З 1994 року – намісник Успенської Києво-Печерської лаври. З 2009 року – член Міжсоборної присутності Російської православної церкви.

Антиукраїнський пропагандист, противник незалежності українського православ'я від РПЦ. З 2008 року був депутатом Київської міської ради від Партії регіонів.

Cкандально відомий через свою любов до дорогих автомобілів та небажання дотримуватися правил дорожнього руху, через що митрополита прозвали в народі «Паша-Мерседес».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні