На Волині через підпал на смітниках, загорілися ліси. ФОТО, ВІДЕО

0
0
На Волині через підпал на смітниках, загорілися ліси. ФОТО, ВІДЕО
У чистий четвер на Волині так палили смітники, що лісівники та рятувальники досі чергують на місцях загорянь.

Про це повідомляє пресслужба Волинського ВОУЛМГ.

Так 16 квітня, горіло поблизу лісових масивів Ківерцівського, Колківського, Цуманського, Володимир-Волинського, Прибузького лісгоспів. Загалом – 7 загорянь за день, які загрожували лісовою пожежею, адже поблизу масивів Колківського та Ківерцівського лісових господарств ліквідовувати вогонь довелося одразу у двох різних місцях.

Обидва загоряння на територіях, суміжних із ДП «Ківерцівське ЛГ», сталися через підпал смітників. Одне – в с. Бодячів Ківерцівського району, де знаходиться сміттєзвалище м. Ківерці. Навіщо комусь було запалювати смітник – не зрозуміло. І хоча вогонь вдалося швидко локалізувати, димітиме там ще довго. Про те, який дим виділяться у повітря – пояснювати зайве. На місці перебувають рятувальники та заливають спалахи вогню – адже сильний вітер сьогодні постійно спричиняє повторне розгорання.

Ще одне сміттєзвалище – точніше стихійний смітник – горів біля с. Сокиричі Ківерцівського р-ну. Вогонь поширився миттєво у місцеві самосівні ліси. Фактично протягом кількох годин вигоріли більше 50 га полів та самозаліснених територій. Вогонь був фактично на підході до житлових будинків.

Спільними зусиллями пожежу локалізовували лісівники ДП «Ківерцівське ЛГ», залучалися пожежні екіпажі ДП «Колківське ЛГ», ДП « Маневицьке ЛГ», ДП «Поліське ЛГ».

Оперативно прибули на місце екіпажі пожежних частин №1, 6 та 25 УДСНС України у Волинській області, Луцького міськрайонного відділу УДСНС у Волинській області, група людей та техніка, організовані Ківерцівською міською радою, до гасіння долучалися місцеві жителі.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні