Дослідник розповів, що може захистити від ускладнень коронавірусу

0
3
Дослідник розповів, що може захистити від ускладнень коронавірусу
Регулярні фізичні вправи можуть знизити ризик розвитку гострого респіраторного дистрес-синдрому (загрозливе для життя запальне ураження легенів) у пацієнтів з COVID-19. Навіть одне тренування підвищує рівень антиоксиданту, який є ефективним засобом для лікування запалення легенів.

Кардіонавантаження необхідні для профілактики COVID-19 особливо при малорухливому способі життя в умовах тривалої самоізоляції.

Про це заявив учений Чжен Ян з Віргінського університету, пише 24канал.

Ускладнення у вигляді гострого респіраторного дистрес-синдрому (ГРДС) вважають головною причиною смертності від COVD-19. Синдром виникає у 2 – 17% пацієнтів. Смертність від ГРДС становить близько 40% навіть при застосуванні необхідної штучної вентиляції легенів.

Яка користь кардіонавантажень у випадку COVID-19

Вчений досліджував антиоксидантний фермент EcSOD, який захищає здорові тканини, атакуючи вільні радикали. Виявилось, що навіть один сеанс кардіонавантажень збільшує вироблення антиоксиданту для профілактики ГРДС.

М'язи людини продукують EcSOD завдяки кардіонавантаженням, що допомагає через кровотік забезпечити всі життєво важливі органи необхідним захистом,
– пояснив дослідник.

Зниження рівня EcSOD виникає при гострих захворюваннях легенів, ішемічної хвороби серця, ниркової недостатності, остеоартриті та інших захворюваннях. З доклінічних експериментів відомо, що блокування EcSOD викликає проблеми з серцем, а посилення концентрації, навпаки, має позитивний вплив.

Регулярні фізичні вправи захищають від ГРДС і це лише один з прикладів позитивного впливу спорту на організм, який особливо необхідний людям в умовах самоізоляції,
– підкреслив Ян.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні