Поради господарям: як збирати врожай огірків до осені

0
1
Поради господарям: як збирати врожай огірків до осені
Щоб зібрати хороший урожай огірків, треба взяти мішок соломи (будь-якої – житньої, вівсяної), спалити, а попіл змішати з землею на огіркових грядках (перед висіванням). Коли огірки зійдуть, у 10 л води розмішати півлітрову банку попелу від соломи, додати 1 л молока і 20 крапель йоду. Цією сумішшю покропити грядки з огірками, через тиждень повторити, і так – тричі. Урожай можна буде збирати аж до осені.

Кабачки, патисони та гарбузи можна сіяти сухим насінням, але в цьому разі немає гарантії, що сходи будуть рівномірно розподілені на грядці. Тому їх ліпше спершу проростити. Гарбузові, зокрема й огірки, не можна саджати вдруге на тому ж місці. Їхніми попередниками мають бути картопля або коренеплоди. Але найкраще гарбузові ростимуть на товстому шарі компосту.

Висаджені у ґрунт помідори та огірки не люблять дощику зі свердловини. Найкраще для цих примхливих овочів приготувати натуральну підживку. У бочку або балію з водою вкиньте кілька пучків ранньої кропиви. Цим настоєм добре поливати розсаду в горщиках та на грядці. Завдяки такому поливанню до пасльонових і гарбузових культур не чіпляється жодна болячка.

Якщо присипати лунку з картоплею, що росте, сосновою тирсою, то можна не боятися набігів колорадського жука.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні