--> Митниця України змінює свою символіку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Митниця України змінює свою символіку

1
-1
Митниця України змінює свою символіку
Державна митна служба України ініціювала розробку нового герба, прапору для відомства та форми для своїх співробітників.

Про це повідомляє пресслужба Держмитслужби у фейсбуці, пише "Укрінформ".

«Беручи до уваги, що нинішній герб Держмитслужби має притаманні геральдиці Російської імперії та Радянського союзу елементи, Нова митниця ініціювала розробку нового герба, прапору та форменного одягу для своїх співробітників», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, запропонований до затвердження герб у формі щита сапфірово-синього кольору, в центрі — Золоті ворота, головна брама Київської Русі.

«Перші уявлення про Митницю з'явилися саме тоді: торговельний договір ще у 911 році між київським князем Олегом та візантійським імператором містив згадку про мито. “Руська правда” Ярослава Мудрого — найвагоміший збірник стародавнього руського права, що регулював відносини Русі із сусідніми народами у XI—XII ст., — також містила положення про мито й митні тарифи. Золоті ворота вважалися головним місцем дислокації митниці часів Київської Русі — в описах часто фігурує поняття «митні комори», - інформує пресслужба відомства.

Виходячи з цієї історичної довідки, Держмитслужба пояснює, що брама на гербі символізує надійний захист митної території держави, перехрещені ключі, що відмикають та замикають ворота, — в’їзне та виїзне мито, а тризуб — знак княжої держави Володимира Великого.

Наразі у Держмитслужбі чекають на затвердження герба.

За інформацією відомства, у грудні 2019 року Держмитслужба здійснила закупівлю послуг із розробки символіки та концепції нової форми для митниці вартістю майже 30 тис. грн. Нову концепцію емблеми, прапору, форми та інших елементів геральдики для Державної митної служби України розробило ТОВ "Геральдична палата "Олекса Руденко і Компаньйони". Після погодження у Міністерстві фінансів, проєкт нових геральдичних знаків має затвердити Комісія з геральдики та Президент України своїм Указом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де дирявi шаровари та протянута до хабаря рука?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні