ТОП-5 сметанних соусів

0
3
ТОП-5 сметанних соусів
Зазвичай нам смакує те, що не завжди є корисним. Зокрема, популярний нині майонез. Але замінити його зовсім не проблема, якщо під рукою є сметана. Пропонуємо п’ять простих і смачних рецептів сметанних соусів.

ІЗ ЦИБУЛЕЮ І ТОМАТОМ


300 г сметани, 1 цибулина, 2 помідори, сіль, 1 ст. ложка вершкового масла.

Цибулю почистити, нарізати й обсмажити, додати сметану, перемішати та протушкувати соус 5-7 хв. Потім подрібнити помідори, очистивши їх від шкірки. Після цього протушкувати 10 хв. до утворення томатної пасти.
Покладіть томати у соус, присоліть та доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Потім заправте вершковим маслом. Подавайте соус до котлет і м'яса, використовуйте для запікання риби або м'яса у духовці.

ІЗ КРОПОМ

100 г сметани, 1 ч. ложка сухого базиліку або майорану, пучок свіжого кропу, перець і сіль.

Змішайте у глибокій тарілці сметану з посіченим кропом, додайте сіль, перець і базилік. Всі інгредієнти ретельно перемішайте і подавайте соус до страв з овочів, риби та м'яса.

ІЗ ЯЙЦЕМ І ЦИБУЛЕЮ


1 варене яйце, невеликий пучок зеленої цибулі, 200 г сметани, кріп, сіль, перець.

Змішайте у глибокій тарілці сметану з посіченою цибулею і яйцем, додайте сіль, перець. Можна покласти невелику кількість посіченого свіжого кропу. Соус ретельно перемішайте і подавайте до салатів, риби та м'яса.

ІЗ ЧАСНИКОМ

100 г сметани, 3 зубочки часнику, 1 ч. ложка сухого базиліку, перець і сіль.

Змішайте у глибокій тарілці сметану з роздавленим часником, додайте сіль, перець і базилік. Всі інгредієнти ретельно перемішайте і подавайте соус до страв з овочів і м'яса.


З ТОМАТОМ І ПАПРИКОЮ

200 г сметани, 200 мл м'ясного бульйону, 2 ст. л. масла вершкового, 2 ст. л. борошна, 10 г меленої паприки, дрібка солі та перцю, томатна паста.

Розтопіть на сковороді вершкове масло, потім додайте туди борошно та обсмажте його 5 хв. Тоді тонкою цівкою влийте м'ясний бульйон, постійно помішуючи, щоб не утворились грудочки. Після цього додайте сметану і томатну пасту, перемішайте. Все протушкуйте на маленькому вогні 5 хв., додайте паприку, перець і сіль. Подавайте цей соус до м'яса, биточків або до гарячого м'ясного салату.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Страви на грилі Страви на грилі
11 травня, 2020, 09:00
0
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні