Чому треба мати про запас харчову плівку

0
4
Чому треба мати про запас харчову плівку
Обійтися на кухні без харчової плівки досить складно. Найчастіше ми використовуємо її для того, щоб загорнути на роботу кілька бутербродів. Однак за допомогою плівки можна запросто позбутися непередбачуваних кулінарних складнощів та розв’язати безліч проблем, які виникають під час приготування, транспортування їжі й не тільки.

Допоможіть фруктам дозріти. Покладіть недозрілі фрукти в тарілку чи чашу та накрийте харчовою плівкою. Вона дозволить зібратися етилену – газу, який допомагає плодам швидше дозріти.

Збережіть полиці холодильника чистими. Харчова плівка врятує скляні полиці холодильника від неминучих забруднень. Просто застеліть нею поверхні, які часто доводиться мити, та міняйте, щойно виявите нове забруднення.

Зберігайте порції тіста в морозильнику. Загорнуте у харчову плівку тісто не прилипне до поверхні холодильника і не вбере сторонніх запахів.


Захистіть ланчбокс від протікання. Перед тим як покласти в сумку ланчбокс (або будь-який посуд, що ви берете з собою), спочатку обмотайте ємність харчовою плівкою, а потім вже закривайте кришкою.

Не дайте бананам зіпсуватися. Так само, як і фольга, харчова плівка дозволить вам довше зберегти банани свіжими, не давши їм зіпсуватися завчасу. Просто обгорніть хвостики бананів харчовою плівкою.

Зберігайте продукти правильно. Щоб такі ароматні продукти, як шинка або сир, не перебивали та не вбирали запахи один одного, замотуйте їх у харчову плівку. Вона допоможе захистити продукти від обвітрювання, зберігши їхній смак і зовнішній вигляд.

Врятуйте недопите вино. Якщо під рукою не виявилося корка, щоб закрити недопиту пляшку вина, використайте харчову плівку: вона не дозволить напою втратити смак та аромат.


Розкачуйте тісто, не забруднюючи стіл і качалку. Збережіть стіл і качалку чистими, готуючи тісто: просто застеліть одним листом харчової плівки робочу поверхню, а іншим накрийте тісто.

Використовуйте ґаджети на кухні. Любите готувати, дивлячись навчальні відео? Обгорніть свої ґаджети харчовою плівкою, щоб захистити їх від вологи та різних забруднень.


Збережіть морозиво ніжним. Перш ніж покласти залишки недоїденого морозива в морозилку, загорніть їх в харчову плівку. Так ласощі не кристалізуються, а вам наступного разу не доведеться їсти лід.

Відбивайте м’ясо, не забруднюючи бризками кухню. Перед тим як відбити м’ясо, накрийте його плівкою: так вам не доведеться відтирати численні плями, бризки з усіх поверхонь.

Позбавтеся від дрозофіл. Якщо на вашій кухні завелися дрозофіли, спорудіть для них просту пастку. Накрийте склянку харчовою плівкою з дірочками, а на дно покладіть щось солодке (наприклад, шматочок банана). Вибратися з цієї пастки комашки вже не зможуть.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні