Як волинянам вберегтися від квартирних злодіїв

0
1
Як волинянам вберегтися від квартирних злодіїв
Правоохоронці ГУНП у Волинській області повідомили, як вберегтись від квартирних злодіїв та чи є шанси знайти порушників після скоєння крадіжки.

Про це повідомляє ІА "Волинські Новини".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Де у Луцьку найчастіше обкрадають квартири.

Причини скоєння крадіжок

Як свідчить статистика, найчастіше крадії проникають до квартир лучан шляхом підбору ключа до вхідних дверей та їх пошкодження, через вікна, а також шляхом вільного доступу до житла.

Однією з причин скоєння квартирних крадіжок є відсутність сигналізації з виводом на пульт централізованої охорони, ненадійні двері та замки. Окрім того, причиною крадіжок є відкриті вікна, залишені ключі від квартири під килимком або в серцевині замка.

Варто зазначити, що квартирні крадіжки скоюються переважно групою осіб, проте є і поодинокі випадки їх вчинення однією особою.

Як вберегтися від квартирних крадіїв

Щоб максимально вберегтися від квартирних злодіїв, потрібно дотримуватися кількох простих порад та не чекати, коли прийдуть непрохані гості, а подбати про охорону власного помешкання.

Найбільш ефективним засобом захисту від несанкціонованого проникнення в житло є встановлена сигналізація, яка виведена на пульт централізованого спостереження поліції охорони. Зазвичай, коли злодії чують сирену, вони втікають, розуміючи, що часу винести щось з приміщення немає. Відзначимо, що управління поліції охорони Волинської області пропонує цілодобову фізичну та технічну охорону задля збереження майна громадян.

Аби вберегтися від квартирних злодіїв, не потрібно розміщувати в соціальних мережах провокативну інформацію про свій від’їзд чи приїзд, особливо з цінними речами та готівкою, а також не афішувати власні статки.

Окрім того, на першому та верхньому поверхах будинку на вікнах повинні бути встановлені металеві решітки, а на вході до квартири, незалежно від поверху, якісні двері та замки, адже саме від них найчастіше залежить безпека дому.

Якщо ж ви на довгий час залишаєте власну квартиру, потрібно віднести усі цінні речі родичам або друзям, оскільки злодії в основному беруть готівку та ювелірні прикраси, тобто те, що легко сховати. Також про від’їзд можна попередити сусідів.

Не варто шкодувати грошей на камери відеоспостереження у під’їздах та біля входу, вони хоч і не попередять злочин, але допоможутьзнайти злочинців.

Якщо ж ви перебуваєте в квартирі, коли злодій намагається проникнути всередину, потрібно негайно повідомити на спецлінію «102», по можливості сфотографувати злодіїв через вічко в дверях та подзвонити сусідам.

Чи є шанс знайти квартирних крадіїв

Навіть якщо ваше помешкання обікрали, є досить високі шанси розкрити злочин, встановити особу злодія і повернути викрадене майно.

Найчастіше злодіїв знаходять за гарячими слідами, опитуючи свідків та переглядаючи записи вищезгаданих камер відеоспостереження. Злочинців також можуть знайти за відбитками пальців.

До того ж правоохоронні органи розробляють систему заохочень громадян, які повідомили органи поліції про осіб, які готують скоєння злочину, вчинили його. Також громадян заохочуватимуть надавати інформацію, яка сприяла б розкриттю злочинів.

Незважаючи на це, лучанам все ж необхідно бути обережними та завчасно захистити себе і свою квартиру від крадіїв.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні