Важкохворого хлопчика з Волині не пустили в літак, бо в нього – зашитий живіт

0
0
Важкохворого хлопчика з Волині не пустили в літак, бо в нього – зашитий живіт
Екіпаж літака заборонив Ользі Роїк, волинянці з важкохворою дитиною – Романом, здійснити переліт з Китаю в Україну через те, що в дитини був зашитий живіт після трансплантації.

Про це на своїй сторінці в фейсбуці написала мама важкохворого волинянина Ольга Роїк.

"Купивши білети, пройшовши всі сканери, отримавши на руки білети, я мала з синочком летіти. Але екіпаж літака заборонив нам здійснити виліт. І коли я побачила, що літак полетів – від того шоку мене до тями приводили", – пише жінка.

Матір з сином не пустили в літак через те, що в Ромчика зашитий живіт після трансплантації.

"Що в літаку великий тиск і дитинці не можна літати – це ризиковано. Хоча обстежень ніяких не робили, поміряли температуру, яка була 36.4, і послухали груди – там все теж було добре", – йдеться в дописі.

Ольга додає, що її ніхто не повідомив про документ, в якому має йтися про те, що дитина може здійснювати переліт. Вона зазначає, що зробити довідку потрібного зразка – проблематично, адже українська не підходить, реабілітаційна теж.

"Купила білети в одної авіакомпанії, в Китай мене впустили, а випустити не можуть. Я показувала паспорт, що дитина не вперше літає, але нічого це не змінило. Що в моїй ситуації робити? Продовжувати візу, бо вона закінчується? Зробити довідку? Але проблема в іншому – літаки в кінці травня, щоб потрапити додому. Тому ми з Ромчиком залишаємося на невизначений термін", – пише Ольга Роїк.

Волинянка змушена виставити рахунок на місяць, а це – 4 152 $. Ольга просить усіх небайдужих допомогти їй із важкохворим сином Романом проіснувати в Китаї, доки не зможуть повернутися в Україну.

5168 7573 9487 3857 – для гривневих переказів.
4149 4996 5048 1250 – для валютних переказів.


Нагадаємо, волинянка Ольга Роїк понад 5 років бореться за життя свого сина. Перші проблеми у Ромчика помітили в перший місяць його життя. Тоді лікарі сповістили батьків, що в печінці відсутні протоки, що призводить до її цирозу. Після трансплантації печінки у хлопчика трапилась зупинка серця, як наслідок – набряк мозку, кома, крововилив. І українські, й польські лікарі поставили на житті Ромчика «крапку», мовляв, малюк – приречений, а, якщо і житиме – то у вегетативному стані.

Через рік, вже в Україні, у хлопчика трапився крововилив. Операція на голові. Лікарі не давали жодних шансів на життя. Однак, попри страшні прогнози медиків, після операції Роман почав самостійно дихати, їсти мелену їжу. В Україні його лікувати не бралися, але батьки знайшли клініку в Китаї, яка лікує уражений мозок.

Протягом тривалого часу вони з допомогою небайдужих людей збирали кошти на лікування сина за кордоном, утім медики з Юньченя після тижня обстежень відмовились лікувати дитину – мовляв, це найважчий випадок в історії клініки.

Однак мама Ромчика не здалася й знайшла іншу клініку в Китаї, де погодилися допомогти Роману. І яким же було їхнє здивування, коли хлопчик з Волині шокував місцевих лікарів позитивною динамікою.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні