Польща послаблює карантин: чого чекати українським заробітчанам

0
1
Польща послаблює карантин: чого чекати українським заробітчанам
Як повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкий, з 4 травня в Польщі відновлять роботу готелі та хостели, серед обслуговуючого персоналу яких раніше працювали українські заробітчани.

Готельні послуги будуть надаватися за умови дотримання певних правил безпеки, якими, зокрема, заборонено відвідування басейнів і фітнес-центрів, інформує Апостроф.

Крім того, буде відкрито торгові центри та магазини, в яких покупцям буде дозволено перебувати із дотриманням обмежень - одна людина на 15 кв.м. Захисні маски в громадських місцях не скасовуються.

Починаючи з 6 травня, в Польщі також буде відновлено роботу дитячих садків, але рішення про їх відкриття повинна приймати місцева влада, виходячи з епідеміологічної ситуації.

Через відтік заробітчан країна відчуває брак робочих рук, в уряді Польщі готові організовувати чартерні рейси для українських заробітчан для збору спаржі і полуниці, при цьому планується організувати навіть дешеві авіаперельоти.

В українському уряді цей варіант не відкидають, але тільки в тому разі, якщо українцям буде гарантовано легальне працевлаштування терміном від 3 місяців з дотриманням усіх соціальних гарантій та умов праці. Координацію цієї роботи буде здійснювати урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Другий етап ослаблення обмежень не принесе жодних змін на кордоні між країнами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні