Сьогодні після карантину запрацював луцький зоопарк. ФОТО

0
6
Сьогодні після карантину запрацював луцький зоопарк. ФОТО
Сьогодні, 12 квітня, перший день після карантину запрацював Луцький зоопарк. Звіринець щиро запрошує дорослих і дітей на відвідини.

Про це інформує ІА Волинські новини.

Директорка комунального підприємства Людмила Денисенко анонсувала його відкриття ще минулого тижня.

Перші елементи турботи про гостей помітні ще на підході до зоопарку – перед касою. Там зроблено розмітку безпечної дистанції. Вона ще й тематична – у вигляді силуетів різноманітних тварин. Приготували і розчини для дезінфекції, і нагадування про особливий режим роботи та правила безпеки. Касир рекомендує скористатися безконтактною купівлею квитків – через термінал.

«Усе чудово – відкрилися. Хоч відвідувачів поки і не густо, – ділиться директорка Людмила Денисенко.

– Із погодою сьогодні не пощастило. Та й відсутність громадського транспорту додає проблем». Зранку до зоопарку завітало лише двоє гостей: тато Олег Лоза із сином Романом. Вони прийшли не просто побачити тварин, але й у справі – провідати кролика, якого віддали до зоопарку перед карантином.

Людмила Денисенко каже: очікували на таку ситуацію, адже дотримувалися рекомендацій Європейської асоціації зоопарків і акваріумів щодо виходу з карантину. Там йшлося і про розмітки, і про кількість відвідувачів, і про відкриття у будній день – аби не було напливу людей. Ще один елемент турботи про безпеку – тимчасове закриття «Лев’ячого містечка». На жаль, приміщення з тваринами нині заборонені для відвідування у більшості зоопарків».

«Радіємо, що закінчився карантин і можемо знову приймати гостей. Адже за ці два місяці встигли і порадіти, що звірі трохи відпочили від людей, і засумувати. Помітно було, що тваринам бракує відвідувачів і вони сумують – наші обличчя їм вже добряче набридли», – усміхається директорка зоопарку.

Серед найбільших проблем, які довелося долати під час карантину, директорка називає довезення працівників. «Зоопарк, на відміну від низки закладів, мусив працювати – від цього залежало життя понад тисячі живих істот. Добре, що всі відповідально поставилися до безпечної поведінки – жоден працівник зоопарку не захворів», – підкреслює вона.

Ще одна проблема – харчі. Людмила Петрівна розповідає, що певні запаси було зроблено. Однак, наприклад, м'ясо довелося брати в борг. Тепер ці гроші потрібно віддавати, а до них додалися ще й минулорічні борги. Фінансове питання завжди болюче, а тут зоопарк не отримав прибутку за березень і квітень – місяці, які вважаються найкращими за напливом відвідувачів. «Справді, був момент, коли доводилося виживати. Тоді в нас залишалося менш як тисяча гривень, – пригадує директорка. – І ми відкрили скриньку з пожертвами від наших відвідувачів. Хтось кидав гривню, хтось 10. А коли порахували, там виявилося 23 700 гривень. Ці гроші, без перебільшення, нас врятували».

«А так, – підсумовує Людмила Денисенко, – ми й далі розвиваємося. Висаджуємо нові квіти, приводимо до ладу територію, розбудовуємося. За час карантину народилися малята у єнотів, носухи та лемурів. У птахів розпочався період гніздування, і лебеді – білі та чорні – звивають гнізда. Подивитися є на що і на кого! Тому ласкаво просимо до нас – у Луцький зоопарк».

Фотографії Олександра ДУРМАНЕНКА.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні