Як голосували нардепи з Волині під час ухвалення «антиколомойського» закону

1
3
Як голосували нардепи з Волині під час ухвалення «антиколомойського» закону
Жоден із народних депутатів України, обраних на Волині, не підтримав закон №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. Єдиним, хто натиснув кнопку «За», став представник Волині, обраний за списком партії «Слуга народу», Валерій Стернійчук.

Результати голосування за закон опубліковані на офіційному сайті Верховної Ради України.

Нагадаємо, Верховна Рада 13 травня підтримала в цілому «антиколомойський» законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, до якого було запропоновано 16 тисяч правок.

Цей законопроєкт залишався останньою умовою для продовження співпраці з МВФ. Під час голосування у залі був присутній президент Володимир Зеленський, який закликав «захистити економіку» і підтримати законопроєкт.

Законопроєкт передбачає, що власники і ексвласники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі. При цьому визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування.

За відповідне рішення проголосували 270 депутатів при необхідній мінімальній кількості 226.

Голоси дали депутати: «Слуги народу» – 200, «ЄС» – 23, «За майбутнє» – 3, «Голос» – 18, «Довіра» – 16, позафракційні – 10.

Обраний за списком партії «Слуга народу» Валерій Стернійчук став єдиним волинянином, який підтримав закон. При голосуванні за закон у першому читанні він числився відсутнім.

Кнопку «Утримався» за закон в цілому натиснув інший член фракції «Слуга народу» з Волині В’ячеслав Рубльов (округ №20). Також утрималася член депутатської групи «За майбутнє» Ірина Констанкевич (округ №23).

Не підтримали закон і три інші нардепи-мажоритарники з Волині. Притім, як зазначається на сайті Верховної Ради, Ігор Палиця (округ №22) не голосував, а Степан Івахів (округ №21) та Ігор Гузь (округ №19) значаться відсутніми.

Додамо, що із депутатської групи «За майбутнє» підтримали закон лише три вінничани: невістка співачки і політика Оксани БілозірЛариса Білозір, її батько Микола Кучер і Геннадій Вацак, власник однойменної кондитерської фірми. Усі вони в минулому були наближеними до БПП «Солідарність».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
РОБІТЬ ВИСНОВКИ-ВОЛИНЯНИ.Гузь тепер вже маленький "олігарх".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні