Як розтягнути тісне взуття: поради бувалих

0
7
Як розтягнути тісне взуття: поради бувалих
Взуття – це річ, на якій не варто економити. А коли витратив на черевики пристойну суму, хочеться, щоб вони служили довше. Як правильно та ефективно доглядати за взуттям без спеціальних засобів, радять експерти.

Зубна паста відбілить підошву. На стару зубну щітку нанести трішки пасти й гарненько почистити платформу кросівок. До слова, паста гарно чистить текстильне взуття. Достатньо втерти її у текстиль, залишити на 15 хвилин і змити вологою ганчіркою.

Спирт почистить шкіряні туфлі. Для цієї маніпуляції потрібен медичний спирт, але не етанол, а ізопропанол. Цей момент слід уточнити відразу в аптеці. Якщо на туфлях утворилася пляма, її слід протерти ваткою, змоченою у спирті, і залишити на півгодини.

Сода вбере неприємний запах. Свіжість взуття – запорука впевненості у собі. Перед сном в черевики слід насипати трішки соди й залишити на ніч. Вранці витрусити – і все.

Манікюрна пилочка почистить замшу. Брудні сліди і плями на замшевому взутті прекрасно видалить звичайна манікюрна пилочка. Для кращого ефекту спочатку слід витерти бруд сухою ганчіркою, а потім зачистити пилочкою. Головне – не перестаратися, вистачить м’якої зачистки.

Блиск лаковим туфлям поверне вазелін. Це дешева альтернатива брендовим засобам для догляду за взуттям. Протріть ним чисті туфлі, приділяючи більше уваги подряпинам і дрібним вадам.

Вівсяне борошно видалить плями на замші. Жирні плями, які нерідко з’являються на замшевому взутті, легко видаляються за допомогою вівсяного борошна. Трішки борошна слід втерти в пляму і залишити на півгодини. Потім протерти шматком тканини.

Фен допоможе розтягнути тісне взуття. Щоб туфлі стали комфортними й ідеально сіли на вашу ногу, знадобляться щільні шкарпетки і фен. Надягніть шкарпетки, туфлі, а потім у режимі гарячої сушки як слід прогрійте взуття.

Вузькі черевики врятує морозилка. Є ще один спосіб розтягнути дуже вузьке взуття. Цього разу допоможе не тепло, а холод. Знадобиться два пакети з застібкою, які треба наповнити водою і покласти у носки черевиків. Взуття з пакетами поставте на ніч у морозилку. Вранці дістаньте і дайте льоду розтанути протягом 20 хв.

Наждачний папір убереже від падінь. Щоб нове взуття не ковзало, підошву натирають наждачним папером. Таким чином утворюється абразивний шар, який не дозволить посковзнутися і впасти.

Дезодорант допоможе уникнути мозолів. Щоб нове взуття не натерло ноги, проблемні місця слід натерти кульковим дезодорантом.

Бджолиний віск захистить від вологи. Ця порада знадобиться і для шкіряного, і для текстильного взуття. Кросівки чи туфлі натирають звичайним бджолиним воском. Достатньо тонкого шару, щоб захисні властивості зберігалися протягом тривалого часу.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні