Луцькій клінічній лікарні купили апарат для лапароскопічних операцій. ФОТО

0
1
Луцькій клінічній лікарні купили апарат для лапароскопічних операцій. ФОТО
Сьогодні у КП “Луцька міська клінічна лікарня” презентували роботу новітнього апарата для проведення лапароскопічних операцій.

Про це інформує пресслужба Луцької міськради.

Це сучасне медичне обладнання дозволяє виконувати широкий спектр оперативних втручань на внутрішніх органах. Особливістю його є наявність аргоноплазмового коагулятора – електрохірургічного пристрою для безконтактної зупинки кровотеч. Таке обладнання значно скорочує час операції та підвищує її безпечність для пацієнта.

Оглянули роботу нового обладнання секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук, начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін.

Кошти на придбання ендоскопічної хірургічної стійки для Луцької міської клінічної лікарні виділили з міського бюджету ( 2,5 млн гривень).

За словами заступника директора закладу з хірургічної допомоги Олександра Федорчука, лапароскопічні операції витіснили традиційні втручання з великими розрізами та високим рівнем операційної травми.

Виконання лапароскопічних операцій на Волині розпочато ще у 1996 році з впровадження лапароскопічної холецистектомії у Луцькій міській клінічній лікарні.

На сьогодні, Луцька міська клінічна лікарня є лідером із кількості проведення малоінвазивних втручань. Щороку хірурги проводять понад три тисячі малоінвазивних ендоскопічних втручань. Сюди звертаються за допомогою не лише волиняни, а й мешканці інших областей.

Як розповідають медики, із застосуванням цієї апаратури проводиться оперативне лікування хірургічної, гінекологічної, урологічної, ортопедичної, отоларингологічної патології. Лікарі вже виконують складні лапароскопічні Sleeve-резекції шлунка та резекції сигмовидної кишки.

Малоінвазивні втручання проводяться практично на всіх органах як при планових, так і при невідкладних операціях.

Нова хірургічна стійка, яка нещодавно з’явилася у міській клінічній лікарні, широко застосовується у гінекологічній, терапевтичній, травматологічній практиці. Це інноваційне, сучасне та якісне обладнання, якого і потребував заклад.

"Дуже важливо, щоб лікарі мали можливість проводити хірургічні втручання, використовуючи високоточне, новітнє обладнання", – наголосив радник міського голови Ігор Поліщук.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні